Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Tortul leului

Simplu și haios

despre 12 bucăți

grad de dificultate redus 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tortul leului

Pentru aluat:

150 g unt sau margarină moale
150 g Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
5 gălbenușuri
100 g ciocolată neagră
5 albușuri
90 g făină
1 linguriță rasă Praf de copt Dr. Oetker
100 g alune mărunțite

Pentru umplutură:

1 plic Cremă pentru prăjituri cu gust de vanilie Dr. Oetker
250 ml lapte
300 g unt moale
3 linguriță zahăr pudră
1 plic Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker

Pentru decorare:

½ plic Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker

Adițional:

cornet de cofetărie cu capăt in formă de stea
pensulă de uns

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Forma de tort se unge. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluatul: Pentru pregătirea compoziţiei se bat spumă cu mixerul electric reglat pe treapta cea mai de sus untul sau margarina, zahărul, zahărul vanilinat şi gălbenuşurile. Se amestecă repede ciocolata topită în compoziţie. Din albuşuri se bate o spumă tot cu mixerul electric la cea mai înaltă turaţie şi manual se încorporează cu grijă în crema respectivă. Împreună cu făina se amestecă praful de copt şi alunele tăiate. Se toarnă apoi compoziţia în forma de tort care a fost unsă şi presărată cu făină, se nivelează, se pune în cuptorul preîncălzit şi se lasă la copt.

Cuptor electric: 170 °C

Cuptor cu aer cald: 160 °C

Durată de coacere: 45 Min.

3

Umplutura: Se pregătește crema de vanilie, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Cu mixerul electric pe treapta cea mai înaltă se bat spumă untul cu zahărul vanilinat, după care treptat se încorporează crema de vanilie. Într-un cornet de cofetărie se pune ¼ din umplutură. În restul de compoziţie se amestecă bine glazura de ciocolată dizolvată şi răcită.

4

Blatul răcit se taie longitudinal de două ori şi pe fiecare dintre părţi se aplică 2/3 din umplutura de ciocolată. Cu restul de umplutură se ung marginile şi se formează o coamă de leu. Cu ajutorul cornetului de cofetărie în care se află compoziţia de vanilie, se desenează faţa leului.

5

Glazura se dizolvă conform instrucţiunilor, apoi se taie un mic rulou din care se modelează ochii şi botul. Coama de leu se unge, după plac, cu glazură, cu ajutorul pensulei.

Informații nutriționale pentru rețeta Tortul leului

Per porție / bucată Per 100 g / ml

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii