Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Triunghiuri cu nuci

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Triunghiuri cu nuci

Pentru aluat:

225 g făină
1 linguriță rasă Praf de copt Dr. Oetker
100 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 ou
1 lingură apă
100 g unt sau margarină moale

Pentru stratul de acoperire:

3 linguri dulceață de caise
150 g unt
150 g zahăr
2 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
3 linguri apă
100 g alune mărunțite
200 g alune întregi decojite

Pentru glazurare:

100 g glazură de ciocolată amăruie

Tavă de copt (30 x 40 cm)

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, oul, apa și untul sau margarina. Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen.

2

Frământarea se finalizează manual pe un blat de bucătărie. Dacă aluatul se lipește, atunci se împachetează în folie de prospețime și se păstrează un timp la rece. Aluatul se întinde în tava unsă.

3

Pentru acoperire, se întinde dulceața de caise peste aluat. Untul împreună cu zahărul, zahărul vanilinat și apa se topesc într-un vas, amestecând continuu, până la omogenizarea compoziției. Se încorporează apoi ambele sortimente de alune, iar compoziția astfel obținută se lasă să se răcească un pic.

4

Compoziția se întinde uniform peste aluat. Tava se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric: 180°C

Cuptor cu aer cald: 160°C

Durată de coacere: aproximativ 25 - 30 Min.

5

Tava se scoate pe un grătar de bucătărie și se lasă prăjitura să se răcească. Inițial prăjitura se taie în pătrate de 8 x 8 cm, apoi fiecare pătrat se taie pe diagonală pentru a se obține triunghiuri.

6

Se topește glazura pe baie de aburi într-un vas, până ce se obține o masă omogenă. Cele două vârfuri ascuțite ale triunghiurilor se scufundă în glazură. Se asază triunghiurile pe un grătar de bucătărie sau pe hârtie de copt și se lasă în repaus până ce glazura se întărește.

Informații nutriționale pentru rețeta Triunghiuri cu nuci

Per porție / bucată Per 100 g / ml