Flag

Vafe

10 - 15 bucăți
Ușoară
40
Pur si simplu un răsfăț
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vafele pot fi servite cu smântână, fructe de sezon, înghețată sau dulceță.
Recipe Tips
În loc de esenţă de rom puteți folosi esenţă de vanilie sau puțină coajă rasă de lămâie.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
175 gunt de cocos
175 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 prafsare
1 lingurițăEsență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
4ouă
200 gfăină
50 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
0,5 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
Pentru decorare
despre 1 - 2 lingurizahăr pudră

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Esență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
1

Pentru aluat, se topește untul de cocos într-un vas, se lasă să se răcească și să se întărească puțin. Apoi se freacă spumă, cu mixerul, la viteză maximă.

2

Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea și aroma și se amestecă până când se obține o masă omogenă. Se încorporează ouăle, unul câte unul (se mixează fiecare ou câte jumătate de minut ).

3

Făina se amestecă cu amidonul alimentar și cu praful de copt, se cerne și se încorporează în compoziție, folosind mixerul, la viteză medie

4

Se unge și se încinge bine forma de vafe. Aluatul se toarnă în în formă (porții medii) și se întinde ușor. Vafele se coc, până când capătă culoarea brun-aurie, apoi se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.

5

În funcţie de preferinţă, vafele se pot decora cu zahăr pudră.

  • Vafele pot fi servite cu smântână, fructe de sezon, înghețată sau dulceță.
  • În loc de esenţă de rom puteți folosi esenţă de vanilie sau puțină coajă rasă de lămâie.