Alimentația noastră

Promisiunea calității

Marca Dr. Oetker a însemnat dintotdeauna calitate și produse din calitate a căror succes este garantat și care oferă o experiență a gustului deosebită.

 

De aceea Dr. Oetker a urmat dintotdeauna o politică strictă a calității: Cu ajutorul tehnologiilor și a metodelor complexe de analiză , verificăm toate materiile prime pentru a ne asigura că nu conțin microorganisme sau reziduuri. Cele mai înalte cerințe de igienă se aplică în procesul de producție și trebuie să ne asigurăm că bunurile nu sunt lovite sau distruse și că pot fi identificate cu ușurință în timpul transportului.

Asta ne permite să identificăm eventuale riscuri în dezvoltare, producție, ambalare și transport, dar și în timpul preparării alimentelor, unde putem identifica nereguli sau posibile pericole din timp. Dedicarea noastră pentru siguranța alimentare transcende obligativitatea legală, fapt susținut și de Standardul Alimentar Dr. Oetker, prin care impunem un set de cerințe de bază pentru materia primă, produse semi-preparate, marfa livrată și produsele finite.

„Calitatea e cea mai bună rețetă” – bine-cunoscutul slogan înseamnă mai mult decât niște cuvinte. 

Calitatea mărcii Dr. Oetker nu înseamnă doar un gust incomparabil sau succesul garantat, ci și cel mai înalt nivel de siguranță a produselor, lucru atins prin selecția minuțioasă a materiei prime și prin respectarea strictelor standarde de calitate de-a lungul procesului de producție.

Cea mai bună calitate aplicată fiecărui ingredient

Fie că vorbim de cacao, făină, lapte, cârnați sau brânză: Verificăm calitatea fiecărui ingredient din rețetele noastre, chiar dacă nu e nevoie decât de foarte puțin. Pentru a ne asigura de calitatea fiecărei materii prime, Dr. Oetker se bazează pe un management cuprinzător al furnizorilor și a specificațiilor. Cerințele ce vizează furnizorii sunt definite în Standardul Alimentar Dr. Oetker și în specificațiile pentru materia primă. În funcție de materia folosită, se aplică diferite condiții precum ambalarea conformă reglementărilor în vigoare, microbiologie, pesticide, micotoxine și valori nutriționale, alergeni, origine, aspect și proprietăți fizice. Cu ajutorul testelor senzoriale verificăm material primă imediat ce o primim și ținem cont de aspect, consistență, gust și miros. Dacă un ingredient nu se aliniază cu cerințele noastre nu va putea intra în procesul de producție. De asemenea, ca parte a evaluării de risc regulate, audităm adesea furnizorii cu care lucrăm și le evaluăm astfel performanța în raport cu standardele noastre înalte de calitate și cu respectarea specificațiilor Dr. Oetker. 

Siguranță de la prima idee de produs și până la deliciu

Siguranța alimentară este parte integrantă a calității produsului. Eforturile noastre în acest sens începe încă de la prima fază de producție sau creare de ambalaj și joacă un rol decisiv în selecția și controlul materiei prime. În producție, asigurarea calității presupune o monitorizare constantă a respectării standardelor și a limitării valorilor, dar și conformitatea strictă cu reglementările de igienă. În timpul transportului, trebuie înainte de toate să ne asigurăm că produsele nu sunt deteriorate și că originea lor poate fi mereu urmărită. În ceea ce privește prepararea și consumul de către consumatori, se verifică în ce măsură produsele și instrucțiunile de preparare corespund cerințelor.

Asigurarea calității Dr. Oetker urmează conceptul Sistemului de Analiză a Riscurilor în Punctele Critice de Control (HACCP) – în acord cu legislația europeană alimentară, și analizează procesul de producție și posibilele riscuri pentru sănătate. Măsuri de control corespunzătoare asigură că siguranța și calitatea produselor respectă punctele definite de control – critice pentru siguranța alimentară. De asemenea, ne folosim de un sistem de date cu care putem verifica cu precizie procesele individuale de producție. Astfel, toți pașii de producție rămân pot fi urmăriți pentru a putea determina eventualele surse de erori și pentru a garanta că produsele pot fi urmărite și detectate.

Ambalare optimă a produselor

Indiferent dacă e vorba de o pungă, o cutie sau o cană cu toartă – ambalajele alimentelor nu ar trebui să fie complicate, ci ar trebui să stabile și ușor de deschis. Pe deasupra, ambalarea este dezvoltată în așa fel încât să ofere protecție suficientă în timpul transportului și a depozitării până la momentul de consum. Dar, când dezvoltăm ambalaje, facem eforturi și pentru a ne asigura că greutatea de transport este cât mai mică posibil, folosind totodată carton reciclabil ori de câte ori este posibil.

În același timp, nu trebuie să existe nicio interacțiune nedorită între ambalaj și produs. În acest sens, Dr. Oetker selectează materialele cu atenție iar producătorii trebuie să dovedească că ambalajele lor sunt inofensive. În plus, toate ambalajele noastre sunt examinate la rândul lor de către alte instituții independente.

Folosim aluminiul pentru produse individuale, precum deserturile proaspete, dar și pentru drojdia uscată sau ambalaje individuale pentru mixuri de prăjituri. Datorită proprietăților sale excelente de protecție, aluminiul creează o barieră de încredere împotriva bacteriilor, contaminărilor și a luminii, mărind astfel durata de viață a produsului la raft. Chiar și așa, pentru a ne asigura că niciun așa-numit ion de aluminiu este transferat din ambalaj în alimente, aluminiul nu trebuie să ia contact cu produsele ce conțin sare sau acizi. De aceea, ambalajul de aluminiu pentru produsele noastre alimentare este „îmbrăcat” într-o peliculă de plastic iar capacele de aluminiu de pe produsele proaspete au și un sigiliu din ceară. Această măsură previne contactul dintre alimente și metal, astfel prevenind un eventual transfer ale particulelor de aluminiu în mâncare.

 

Dr. Oetker folosește cerneala fără uleiuri minerale, hârtie cu fibră proaspătă și pelicule protectoare încă din 2012.

Consum sustenabil

În contextul dezvoltării inovative și sustenabile de produse, oferim atenție specială procesului de procurare a materiei prime, consumului energetic, ambalării și risipei alimentare.

Nevoia crescândă a consumatorilor de a avea o contribuție pozitivă asupra naturii și a societății printr-un consum mai sustenabil necesită ca materia primă și ingredientele folosite în producție să fie crescute sau produse într-o manieră corespunzătoare. Dr. Oetker ia acest lucru în considerare atunci când se face selecția materiilor prime.

Totodată, acordăm multă importanță și evitării risipei alimentare. În acest sens, punctul central al companiei este reprezentat de evitarea risipei din timpul producției. Însă și reducerea risipei din retail sau de la consumatori joacă un rol important. Oferind o viață la raft cât mai lungă și porții cu dimensiuni potrivite, ajutăm consumatorii să limiteze risipa alimentară.

Acest lucru se aplică și dezvoltării de noi rețete, în bucătăria Dr. Oetker. Odată ce rețeta a fost schițată în linii mari, munca practică începe. Angajații din bucătăria de test Dr. Oetker determină cantitățile corecte de ingrediente, astfel încât surplusul este evitat cât de mult posibil. Suntem dedicați unui consum cât mai sustenabil.

Lumea noastră
Managementul Furnizorilor
Furnizorii noștri sunt parteneri importanți ai companiei și cu ei ne dorim să legăm relații corecte, bazate pe spiritul de parteneriat. Află mai mult
LUMEA NOASTRĂ
Atenție pentru materia primă
Pentru anumite materii prime am setat un standard de cerințe de sustenabilitate foarte ridicat. Află mai mult
Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu