Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Rețeta: Înghețată de vanilie cu Amarettini și Amaretto

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Înghețată de vanilie cu Amarettini și Amaretto

100 g Amarettini (fursecuri italiene cu migdale)
250 ml lapte rece (de la frigider)
1 plic Praf de înghețată cu gust de vanilie Dr. Oetker
3 linguri lichior de migdale Amaretto

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pregătirea

Fursecurile Amarettini se pun într-o pungă care se închide bine apoi se zdrobesc grosier cu un sucitor.

2

Prepararea

Laptele rece se pune într-un de mixare. Se adaugă praful de înghețată, apoi folosind mixerul (cu paletele de batere) se amestecă scurt la viteză mică. În continuare se bate 3 minute la viteza cea mai mare. În continuare se încorporează lichiorul Amaretto și 2/3 din fursecurile zdrobite. Crema se trece într-un recipient de congelare, se pune capacul și se congelează minim 4 ore la -18C.

3

Decorarea

Înainte de servire, înghețata se lasă circa 10 minute la temperatura camerei. Apoi se porționează și se decorează cu restul de fursecuri zdrobite.

Informații nutriționale pentru rețeta Înghețată de vanilie cu Amarettini și Amaretto

Per porție / bucată Per 100 g / ml