Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Înghețată marmorată de vanilie cu piure de căpșuni

Un desert însorit, de vară

aprox. 4 porții

grad de dificultate redus 40 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Înghețată marmorată de vanilie cu piure de căpșuni

Pentru rețeta de înghețată de căpșuni și vanilie:

100 g căpșuni proaspete sau congelate
100 g batoane de ciocolată cu iaurt de căpșuni, de ex. Yogurette
250 ml lapte rece
1 plic Praf de înghețată cu gust de vanilie Dr. Oetker

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pregătirea

Căpșunile proaspete se spală, se curăță și se pasează. Sau, în cazul în care se folosesc căpșuni congelate, acestea se dezgheață și se pasează. 6 batoane de ciocolată se taie în felii subțiri.

2

Prepararea

Laptele rece se toarnă într-un vas de mixare. Se adaugă praful de înghețată și se amestecă scurt, cu un mixer cu paletele de batere, la viteză mică. Apoi se bate 3 minute la viteza cea mai mare. Piureul de căpșuni și feliile de ciocolată se încorporează ușor în așa fel încât să se obțină un aspect marmorat. Crema de înghețată se transferă într-un recipient de congelare, se acoperă și se păstrează în congelator, cel puțin 4 ore la -18C.

3

Decorarea

Înghețata se lasă înainte de servire cel puțin 10 minute la temperatura camerei. Se porționează apoi și se decorează cu bucăți de ciocolată.

Informații nutriționale pentru rețeta Înghețată marmorată de vanilie cu piure de căpșuni

Per porție / bucată Per 100 g / ml