Păstrează tradiţia bunătăţilor făcute de tine în casă!
Fie că e vorba de dulceață, jeleu sau murături, cei dragi îți apreciază munca și se bucură de rezultatele ei zi de zi, lună de lună. Pregătește-te acum pentru sezonul fructelor și legumelor. Cu produsele Dr. Oetker păstrezi gustul lor intens și, în plus, toate vitaminele de care avem nevoie pentru o viață sănătoasă.
Iată câteva recomandări de la Dr. Oetker pentru ca dulceața, jeleul sau murăturile să-ți iasă perfecte:
Dulceaţă
• Folosește Gelfix Clasic 1:1, Gelfix Extra 2:1, Zahăr Gelifiant Extra 2:1 sau Gelifiantul cu fructoză Dietetic.
• Un cântar bun este indispensabil. Pentru rezultate optime, ingredientele trebuie cântărite cu exactitate. Toate menţiunile privitoare la cantitățile din reţete sunt valabile pentru fructe deja pregătite, respectiv sucul proaspăt obţinut.
Jeleu
• Jeleurile pregătite din sucuri obținute prin centrifugare electrică pot fi tulburi şi cu o consistenţă mai puţin fermă. Datorită micilor particule de celuloză din suc, jeleul poate conţine granulaţii.
• În cazul jeleurilor care conţin componente solide, răsucește mai des borcanele în timpul răcirii, pentru ca frunzele de mentă sau cojile de fructe să se poată răspândi uniform.
Murături
• Folosește Pikant fix dulce-acrișor, Pikant fix iute și Conservant clasic.
• Pikant fix este recomandat doar pentru conservarea legumelor în lichid, nu pentru alt fel de conserve precum zacuscă, ghiveci sau zarzavat pentru ciorbe.
• Compoziția obținută din Pikant fix, oțet și zahăr trebuie fiartă 3-5 minute.
Astfel, borcanele sigilate nu mai trebuie sterilizate.
Prepară totul în casă cu produsele de la Dr. Oetker și toată lumea îți va admira reușitele culinare întregul an.
Echipa Dr. Oetker România