Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Continuă tradiţia cu noi reţete!

Păstrează tradiţia bunătăţilor făcute de tine în casă!

Fie că e vorba de dulceață, jeleu sau murături, cei dragi îți apreciază munca și se bucură de rezultatele ei zi de zi, lună de lună. Pregătește-te acum pentru sezonul fructelor și legumelor. Cu produsele Dr. Oetker păstrezi gustul lor intens și, în plus, toate vitaminele de care avem nevoie pentru o viață sănătoasă.

Iată câteva recomandări de la Dr. Oetker pentru ca dulceața, jeleul sau murăturile să-ți iasă perfecte:

Dulceaţă

•  Folosește Gelfix Clasic 1:1, Gelfix Extra 2:1, Zahăr Gelifiant Extra 2:1 sau Gelifiantul cu fructoză Dietetic.

•  Un cântar bun este indispensabil. Pentru rezultate optime, ingredientele trebuie cântărite cu exactitate. Toate menţiunile privitoare la cantitățile din reţete sunt valabile pentru fructe deja pregătite, respectiv sucul proaspăt obţinut.

Jeleu

•  Jeleurile pregătite din sucuri obținute prin centrifugare electrică pot fi tulburi şi cu o consistenţă mai puţin fermă. Datorită micilor particule de celuloză din suc, jeleul poate conţine granulaţii. 

•  În cazul jeleurilor care conţin componente solide, răsucește mai des borcanele în timpul răcirii, pentru ca frunzele de mentă sau cojile de fructe să se poată răspândi uniform. 

Murături

•  Folosește Pikant fix dulce-acrișor, Pikant fix iute și Conservant clasic.

•  Pikant fix este recomandat doar pentru conservarea legumelor în lichid, nu pentru alt fel de conserve precum zacuscă, ghiveci sau zarzavat pentru ciorbe.

•  Compoziția obținută din Pikant fix, oțet și zahăr trebuie fiartă 3-5 minute. 

Astfel, borcanele sigilate nu mai trebuie sterilizate.

Prepară totul în casă cu produsele de la Dr. Oetker și toată lumea îți va admira reușitele culinare întregul an.

 

Echipa Dr. Oetker România