Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Plăcintă cu ceapă

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Plăcintă cu ceapă

Pentru aluatul dospit:

400 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
1 linguriță zahăr
2 lingurițe rase sare
4 linguri ulei
250 ml lapte călduț

Pentru stratul de acoperire:

1 ½ kg cepe
3 linguri ulei
1 praf sare
piper măcinat
1 linguriță chimen
150 g bacon
200 g brânză Gouda
3 ouă
150 g cremă de brânză

Tavă de copt (30 x 40 cm)

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se amestecă făina cu drojdia, apoi se adaugă zahărul, sarea, uleiul şi laptele.

2

Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 20 de minute).

3

Pentru stratul de acoperire, se curăţă ceapa, se taie în sferturi şi apoi felii. Se încălzește uleiul într-o tigaie, se călește ceapa și se potrivește de gust cu piper și sare. Se încorporează chimenul. Compoziția se lasă puțin la răcit.

4

Bacon-ul se taie cubulețe, brânza Gouda se rade. Bacon-ul, brânza, ouăle și smântâna se încorporează în compoziția de ceapă și se potrivește, în funcție de preferințe, cu sare și piper.

5

Aluatul se scoate din vas și se frământă încă puțin pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu făină. Aluatul se întinde într-o foaie de dimensiunea 30 x 40 cm, apoi foaia se așază în tava unsă. Aluatul se întinde și se presează ușor pe marginile tăvii. Peste aluat se repartizează compoziția cu ceapă.

6

Aluatul se mai acoperă o dată și se lasă la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 10 minute). Apoi tava se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric: 200°C

Cuptor cu aer cald: 180°C

Durată de coacere: aproximativ 40 Min.

7

Plăcinta cu ceapă se servește cât este în stare caldă.

Informații nutriționale pentru rețeta Plăcintă cu ceapă

Per porție / bucată Per 100 g / ml