Flag

Mini Lasagna

12 bucăți
Medie
60
Brioşe lasagna - cu această rețetă, populara lasagna se prepară cu ușurință în tava de brioșe. O mâncare delicioasă pentru orice petrecere
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Salată delicioasă se potrivește bine cu mini lasagna.
Recipe Tips
În loc de foi de lasagna proaspătă, puteți folosi și foi de lasagna uscate (gătiți-le în prealabil în apă cu sare, apoi tăiați-le în jumătate).
Recipe Tips
Alternativă pe bază de plante este carnea tocată vegană.
Recipe Tips
Mini lasagna se poate congela.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru tava de brioșe
unt (puțin)
1 lingurăgriș
Carnea
100 gceapă
1cațel de usturoi
3 linguriulei de gătit
350 gcarne tocată
1 lingurițăsare
piper proaspăt măcinat
1 lingurițăoregano
400 groșii pasate
Mix de ricotta
busuioc (puțin)
250 gbrânză Ricotta (cremă de brânză italiană)
75 gcrème fraîche classic
sare
piper proaspăt măcinat
Suplimentar
250 gfoi de lasagna proaspete (aproximativ 6 foi)
100 gmozzarella rasă
2 linguriulei de măsline

Afișare produse

1

Se unge o tavă de brioşe și se stropește cu griş.
Se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

2

Carnea tocată

Curățați și tăiați ceapa și usturoiul. Încingeţi uleiul într-o cratiță mare, adăugați carnea tocată, astfel încât să devină sfărâmicioasă. Se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc. Se condimentează cu sare, piper și oregano. Se adaugă roşiile pasate și se lasă sosul să fiarbă 5 minute. Asezonaţi din nou cu condimente dacă este cazul.

3

Amestecul de ricotta

Tocați mărunt busuiocul. Se amestecă ricotta, crème fraîche și jumătate din busuiocul tocat, apoi se condimentează cu sare și piper.

4

Straturile de mini lasagna

Foile de lasagna se taie în sferturi. Apăsați ferm un sfert din foaia de lasagna în fiecare formă de brioșe. Umpleți fiecare cu 1 lingură de sos de carne și 1 linguriță amestec de ricotta. Apăsați o altă foaie de lasagna deasupra și turnați în mod repetat deasupra amestecul de sos și ricotta, formând 2 straturi de lasagna. Presărați peste mozzarella. Ungeți marginile aluatului cu ulei. Puneţi forma pentru brioşe pe grătar, la cuptor.

Poziție grătar: central

5

Servire

Scoateți forma pentru brioșe din cuptor și lăsați să stea câteva minute pe un grătar. Scoateți mini lasagna din formă și presărați cu busuioc dacă doriți și serviți.

  • Salată delicioasă se potrivește bine cu mini lasagna.
  • În loc de foi de lasagna proaspătă, puteți folosi și foi de lasagna uscate (gătiți-le în prealabil în apă cu sare, apoi tăiați-le în jumătate).
  • Alternativă pe bază de plante este carnea tocată vegană.
  • Mini lasagna se poate congela.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.