Flag

Plăcintă cu ceapă

6 porții
Medie
40
Plăcintă cu ceapă: Rețetă delicioasă, ceape caramelizate, aluat fraged. Un aperitiv sau gustare cu arome bogate și aspect apetisant.
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluatul dospit
400 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
1 lingurițăzahăr
2 lingurițe rasesare
4 linguriulei
250 mllapte călduț
Pentru stratul de acoperire
1,5 kgceapă
3 linguriulei
1 prafsare
piper măcinat
1 lingurițăchimen
150 gbacon
200 gbrânză Gouda
3ouă
150 gcremă de brânză

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
1

Pentru aluat, se amestecă făina cu drojdia, apoi se adaugă zahărul, sarea, uleiul şi laptele.

2

Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 20 de minute).

3

Pentru stratul de acoperire, se curăţă ceapa, se taie în sferturi şi apoi felii. Se încălzește uleiul într-o tigaie, se călește ceapa și se potrivește de gust cu piper și sare. Se încorporează chimenul. Compoziția se lasă puțin la răcit.

4

Bacon-ul se taie cubulețe, brânza Gouda se rade. Bacon-ul, brânza, ouăle și smântâna se încorporează în compoziția de ceapă și se potrivește, în funcție de preferințe, cu sare și piper.

5

Aluatul se scoate din vas și se frământă încă puțin pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu făină. Aluatul se întinde într-o foaie de dimensiunea 30 x 40 cm, apoi foaia se așază în tava unsă. Aluatul se întinde și se presează ușor pe marginile tăvii. Peste aluat se repartizează compoziția cu ceapă.

6

Aluatul se mai acoperă o dată și se lasă la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 10 minute). Apoi tava se introduce în cuptor și se coace.

Durată de coacere: despre 40 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

7

Plăcinta cu ceapă se servește cât este în stare caldă.