Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Rețeta: Prăjituri cu fructe și jeleu de Crăciun

Deliciu de Crăciun, direct din Australia

8 porții

grad de dificultate redus 70 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjituri cu fructe și jeleu de Crăciun

375 g zmeură (proaspătă sau congelată)
2 linguri zahăr pudră
500 ml suc de mere
1 baton Păstaie vanilie Bourbon Dr. Oetker
1 plic Gelatină Dr. Oetker
1 albuș
55 g zahăr pudră extra
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
250 g zmeură (proaspătă sau congelată)
pachet Ornamente din ciocolată Dr. Oetker
600 ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Se pun zmeura, zahărul și 375 ml de suc de mere într-o oală la foc mediu. Se fierbe amestecând din când în când, 5 minute sau până când zmeura s-a înmuiat. Se ia oala de pe foc și se lasă să se răcească puțin. Se pasează într-o pasatrice apoi se strecoară printr-o sită fină. Semințele se aruncă.

2

Se încălzește sucul rămas cu 1 linguriță de pastă de vanilie, într-o oală la foc mediu. Se ia oala de pe foc. Se presară gelatina și se lasă circa 1 minut ca să se înmoaie. Amestecați cu o furculiță până ce gelatina se dispersează complet. Se lasă în repaus 10 minute. Se încorporează amestecul de zmeură strecurat apoi se repartizează în 8 vase de desert (de mărime circa 375 ml fiecare). Se lasă în frigider pentru 4 ore ca să se închege.

3

Între timp se preîncălzește cuptorul. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă mare de copt. Folosind mixerul electric se bat albușurile spumă tare (până ce se formează mici vârfuri). Treptat se adaugă zahărul extra, câte o lingură o dată, bătând bine după fiecare lingură adăugată până ce se obține o spumă tare și lucioasă. Se pregătește un poș cu orificiu stelat iar cu un bețișor de frigărui înmuiat în colorant roșu se trasează dâre în interiorul poșului. Apoi poșul se umple cu spuma de ouă (compoziția de mereng).

4

Se formează cocoloașe de mereng de 2 cm la ceva distanță unele față de altele, în tava de copt. Se coc circa 30 de minute. Se oprește cuptorul și se lasă merengul în cuptor cu ușa întredeschisă ca să se răcească complet.

5

Se bate spumă tare smântâna de frișcă. Se încorporează vanilia rămasă. Se repartizează jumătate din cantitatea de mereng și de zmeură de calitate extra în vasele de desert, se acoperă cu frișcă apoi se repartizează restul de mereng și zmeură. Presărați perle de ciocolată.

Informații nutriționale pentru rețeta Prăjituri cu fructe și jeleu de Crăciun

Per porție / bucată Per 100 g / ml