Tot ce este mai bun
Pentru ca din fructe şi legume să se ajungă la comori făcute în casă, nu trebuie să lipsească un anumit ingredient - calitatea - deoarece fructele cele mai frumoase se transformă foarte simplu în cea mai plăcută dulceaţă numai cu reţetele corecte şi cu ingredientele corespunzătoare. De aceea toate reţetele din Laboratorul de testări Dr. Oetker sunt elaborate şi verificate cu atenţie de profesionişti, iar produsele noastre de conservare se caracterizează dintotdeauna printr-o reuşită garantată.
Conform filozofiei noastre: “Calitatea e cea mai bună reţetă”.
Gelfix Clasic
Doriţi să preparaţi o dulceaţă dar nu aveţi destulă experienţă? Acum, datorită conservanţilor Dr. Oetker, experienţa în bucătărie contează din ce în ce mai puţin, iar dulceţurile se prepară mult mai uşor şi repede. Gelfix Clasic, ingredientul ideal, face ca fructele să îşi păstreze toate calităţile naturale: formă, culoare, gust şi vitamine. Pentru că dulceaţa trebuie să fiarbă doar 1 minut şi se încheagă rapid.
Pikant fix iute & Pikant fix dulce-acrişor
Pentru conservarea legumelor, alegeţi cea mai scurtă cale: Pikant fix iute sau dulce-acrişor. Cu Pikant fix se obţin întotdeauna cele mai bune murături în oţet iar legumele îşi păstreză proprietăţile naturale: consistenţă şi vitamine.
Sare de lămâie & Conservant
Micii specialişti cu putere mare de acţiune! Sarea de lămâie de la Dr. Oetker ajută la gelifiere, accentuează şi rafinează gustul dulceţurilor, gemurilor sau jeleurilor.
Conservantul Dr. Oetker împiedică mucegăirea sau fermentaţia nedorită a legumelor şi fructelor.
Vă recomandăm să încercaţi toate reţetele prezentate în acest caiet. Totul va fi uşor, aşa cum v-am promis.
După ce veţi prepara reţetele, veţi vedea cât de des vă vor vizita prietenii!
Succes!
Păstrează tot ce e mai bun din fructe şi legume
Este o plăcere să te poţi bucura tot anul de bunătatea dulceţurilor şi murăturilor, mai ales atunci când acestea sunt făcute chiar de către tine. Datorită produselor moderne de conservare de la Dr. Oetker, este mai simplu ca niciodată să păstrezi forma, aroma, culoarea şi vitaminele fructelor şi legumelor, care fac dulceaţa şi murăturile atât de bune. Cu reţetele noastre create special pentru tine, rezultatele perfecte sunt garantate. Obţii consistenţa dorită într-un timp foarte scurt, fără ca măcar să mai fie nevoie să îţi baţi capul cu sterilizarea borcanelor. Ţie îţi rămâne timp din belşug să petreci cu familia şi... să primeşti laudele cuvenite.
Mai multe reţete pentru dulceţuri şi murături găseşti şi pe internet, la adresa www.oetker.ro.
Echipa Dr. Oetker România
Păstrează tradiţia bunătăţilor făcute de tine în casă!
Fie că e vorba de dulceață, jeleu sau murături, cei dragi îți apreciază munca și se bucură de rezultatele ei zi de zi, lună de lună. Pregătește-te acum pentru sezonul fructelor și legumelor. Cu produsele Dr. Oetker păstrezi gustul lor intens și, în plus, toate vitaminele de care avem nevoie pentru o viață sănătoasă.
Iată câteva recomandări de la Dr. Oetker pentru ca dulceața, jeleul sau murăturile să-ți iasă perfecte:
Dulceaţă
• Folosește Gelfix Clasic 1:1, Gelfix Extra 2:1, Zahăr Gelifiant Extra 2:1 sau Gelifiantul cu fructoză Dietetic.
• Un cântar bun este indispensabil. Pentru rezultate optime, ingredientele trebuie cântărite cu exactitate. Toate menţiunile privitoare la cantitățile din reţete sunt valabile pentru fructe deja pregătite, respectiv sucul proaspăt obţinut.
Jeleu
• Jeleurile pregătite din sucuri obținute prin centrifugare electrică pot fi tulburi şi cu o consistenţă mai puţin fermă. Datorită micilor particule de celuloză din suc, jeleul poate conţine granulaţii.
• În cazul jeleurilor care conţin componente solide, răsucește mai des borcanele în timpul răcirii, pentru ca frunzele de mentă sau cojile de fructe să se poată răspândi uniform.
Murături
• Folosește Pikant fix dulce-acrișor, Pikant fix iute și Conservant clasic.
• Pikant fix este recomandat doar pentru conservarea legumelor în lichid, nu pentru alt fel de conserve precum zacuscă, ghiveci sau zarzavat pentru ciorbe.
• Compoziția obținută din Pikant fix, oțet și zahăr trebuie fiartă 3-5 minute.
Astfel, borcanele sigilate nu mai trebuie sterilizate.
Prepară totul în casă cu produsele de la Dr. Oetker și toată lumea îți va admira reușitele culinare întregul an.
Echipa Dr. Oetker România
Așa cum mulți oameni pun magneți pe frigider ca să-și amintească de călătoriile făcute, tu poți păstra „pentru mai târziu” gustul fructelor și legumelor preferate într-o capsulă a timpului: clasicul borcan de sticlă.
Și, pentru că starea de spirit a bucătarului se transmite mâncării preparate, ne-am asigurat că vei găti cu zâmbetul pe buze. Experții în dulcețuri și murături din bucătăria Dr. Oetker au gândit și testat pentru tine aceste rețete, ușor de urmărit și cu rezultate delicioase.
În plus, poți să te bazezi pe mâna de ajutor dată de Gelfix, Pikant fix și Tomato fix.
La final, borcanele frumos decorate devin suveniruri cu gust din bucătăria ta, pe care poți să le împarți cu cei apropiați.
Sfaturi practice pentru întregul an
O căpşună este o căpşună - se spune. Da, dar pentru că în acest an căpşunile sunt poate mai dulci sau mai zemoase ca anul trecut, Dr. Oetker vă prezintă reţete pentru dulceţurişi jeleuri din fructe de sezon. Din propria experienţă vă putem garanta reuşita cu produsele de conservat Dr. Oetker şi vă stăm la dispoziţie cu următoarele sfaturi practice.
Sfaturi practice de la Dr. Oetker
Adăugarea unor ingrediente precum alunele de pădure, migdalele sau boabele de muştar, reduce termenul de valabilitate al dulceţurilor.
Căpşunile: nu spălaţi căpşunile şi mai ales zmeura sau murele sub jetul de apă, pentru a nu-şi pierde aroma şi sucul. Dr. Oetker îţi recomandă să acorzi atenţie modului în care le speli.
Mango: fructul moale este copt. Culoarea nu îţi indică cât de copt este fructul, putând fi înşelătoare. Surprinzător, dar fructele verzi-maronii sunt mai dulci decât cele galben-roşiatice. Fructele de mango nu trebuie să aibă pete negre. Nu ţineţi fructele la frigider ca să nu-şi piardă aroma.
Intraţi în lumea culinară şi obiceiurile altor ţări! Descoperiţi reţetele şi ingredientele delicioase din culturi apropiate sau îndepărtate! Încercaţi aceste idei interesante şi seducătoare, cu posibilităţi variate, în funcţie de preferinţele dumneavoastră.
Savuraţi compoziţiile delicioase!
Bucuraţi-vă de întreaga varietate de reţete din bucătăria Dr. Oetker.
Veţi găsi aici idei originale pentru marmelade, dulceţuri şi jeleuri din fructe sau pentru murături gustoase. Ca de obicei, vă recomandăm utilizarea unui bogat sortiment de conservanţi Dr. Oetker: produsele clasice, Conservantul tradiţional, Sarea de lămâie, Gelfix Clasic 1:1 dar şi Gelfix Extra 2:1 şi Zahărul Gelifiant Extra 2:1 care vă ajută să economisiţi zahăr. Toate aceste produse garantează succesul şi plăcerea preparării!
Din România am ales 3 reţete de murături pe care le puteţi prepara foarte uşor cu ajutorul produselor Pikant fix dulce-acrişor sau Pikant fix iute.
Bucuraţi-vă împreună cu Dr. Oetker de sezonul fructelor şi legumelor şi descoperiţi plăcerea pregătirii acestor bunătăţi în casă!
Echipa Dr. Oetker România