Bate ouăle împreună cu zahărul și condimentele pentru turtă dulce folosind un mixer (cu palete pentru spumare) la viteză maximă timp de 1 minut, până devin spumoase. Adaugă laptele și amestecă scurt. Amestecă făina cu praful de copt și încorporează-le ușor în compoziție, folosind viteza medie. Adaugă colorant alimentar pentru a colora aluatul.
Încinge ulei într-o tigaie antiaderentă. Toarnă aluatul de clătite în tigaie în porții rotunde de dimensiuni variate și gătește-le la foc mediu până devin aurii pe ambele părți. Lasă-le să se răcească.
Amestecă crema de brânză, zahărul pudră, pasta de vanilie și sucul de lămâie, apoi transferă compoziția într-un poș prevăzut cu dui în formă de stea.
Pregătește patru clătite de dimensiuni diferite pentru fiecare brad de Crăciun. Începe cu cea mai mare și pune moțuri de cremă pe fiecare clătită, apoi suprapune-le una peste alta. Dacă îți rămân clătite, decupează din ele mici stele și întinde un strat subțire de cremă pe fiecare.
Decorează stelele cu bombonele și așază-le în vârful bradului din clătite. La final, decorează brazii cu ornamente colorate.
Rețete asemănătoare
Clătite pufoase