Într-un robot de bucătărie, adăugați fisticul și migdalele crude. Mixați până când încep să formeze o pastă, răzuind marginile după cum este necesar. Continuați să mixați până când consistența este ca cea a untului de arahide (acest lucru poate dura până la 10 minute, în funcție de robotul de bucătărie).
După ce se formează o pastă fină, adăugați extractul de vanilie și sarea. Mixați până se omogenizează bine.
Într-o cratiță mică, adăugați untul de cocos și zahărul până când devine complet lichid și zahărul s-a dizolvat.
Turnați untul de cacao topit în robotul de bucătărie împreună cu amestecul de fistic și mixați până obțineți o compoziție fină și cremoasă. Dacă amestecul este prea gros, puteți adăuga puțin mai mult unt de cocos topit pentru a obține consistența dorită.
După ce compoziția devine fină, transferați untul de fistic într-un borcan sau recipient. Depozitați-l într-un borcan etanș până la 2 săptămâni.
Rețete asemănătoare