Flag

Trifle Panettone

10 - 12 porții
Medie
90
Faceți un desert stratificat din panettone
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Desertul stratificat se poate păstra până la 2 zile dacă se adaugă stratul de cremă și decorațiuni doar înainte de servire.
Recipe Tips
Asigurați-vă că mascarpone și smântână sunt la temperatura camerei înainte de a le bate pentru a asigura un topping neted.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru jeleu
1 borcan 800 gcompot de cireșe
650 mlsuc de cireșe
5 foiGelatină Dr. Oetker
Pentru Stratul Panettone
450 gPanettone
15 mlSherry (1 lingură)
Pentru cremă
400 mllapte integral
250 mlsmântână lichidă pentru frișcă 35% grăsime
15 gFinesse Vanilie Bourbon - vanilia Bourbon (1 lingură)
6gălbenușuri de ou
50 gzahăr tos
40 gfăină de porumb
Pentru crema de mascarpone
500 mlsmântână lichidă pentru frișcă 35% grăsime
150 gmascarpone
25 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
15 gFinesse Vanilie Bourbon - vanilia Bourbon (1 lingură)
Pentru decorare
8 - 10cireșe negre
10 gFinesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
15 gciocolată neagră

Afișare produse

Picture - Gelatină Dr. Oetker
Picture - Finesse Vanilie Bourbon - vanilia Bourbon (1 lingură)
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
Picture - Finesse Vanilie Bourbon - vanilia Bourbon (1 lingură)
1

Pentru jeleu

Mai întâi se pregătește stratul de jeleu - se înmoaie foile de gelatină într-un vas cu apă rece, timp de aproximativ 5 minute. Între timp, se toarnă sucul de cireșe într-o cratiță mare și se încălzește la foc mic. Se stoarce excesul de apă din foile de gelatină și se pun în cratiță. Amestecând ușor, se încălzește amestecul până când gelatina s-a dizolvat.

2

Se scurg cireșele, dar se colectează sucul pentru mai târziu. Se adaugă cireșele în cratiță și apoi se toarnă amestecul în vasul de desert cu diametrul de 20 cm. Se pune la frigider și se lasă jeleul să se întărească aproximativ 4 ore.

3

Pentru cremă

În timp ce jeleul se întărește, este timpul să preparăm crema; se pun laptele și smântâna într-o cratiță împreună cu pasta de vanilie. Se aduce la fierbere, apoi se ia de pe foc.

4

Într-un vas de mixare se bat spumă gălbenușurile și zahărul, apoi se amestecă făina de porumb. Se adaugă treptat amestecul de lapte fierbinte și se bate până la omogenizare. Se toarnă crema înapoi în cratița goală și se amestecă la foc mic până se îngroașă - acest lucru poate dura 8-10 minute, aveți grijă să nu fiarbă! Se toarnă într-un castron curat și se acoperă cu hârtie rezistentă pentru a preveni formarea unei pielițe pe suprafața cremei. Se lasă să se răcească.

5

Pentru Stratul Panettone

Odată ce stratul de jeleu s-a închegat, se feliază panettone în felii groase; folosiți un tăietor rotund pentru a tăia cercuri şi așezați pentru a crea 2 straturi de blat deasupra jeleului.

6

Se amestecă 2 linguri de sirop de cireșe (din siropul colectat) și sherry. Cu acest amestec se stropește panettonele.

7

Pentru crema de mascarpone

Acum este timpul să se prepare crema de mascarpone. Se pun smântâna, mascarpone, zahărul pudră și pasta de vanilie într-un vas de mixare mare și se amestecă laolaltă cu mixerul până se formează moțuri moi.

8

Pentru asamblarea desertului stratificat

Odată ce crema s-a întărit, se amestecă puțin, apoi se pune cu lingura peste panettone – cel mai ușor este să puneți crema într-un poș și cu ajutorul acestuia să umpleți cu cremă orice spațiu între panettone.

9

Se pune smântâna deasupra cremei și se netezește cu dosul unei linguri sau al unui cuțit.

10

Peste smântână se pun cireșele, se presară coaja de portocală și se presară ciocolată răzuită. Panettone Trifle este acum gata de savurat! Păstrați desertul la frigider până când este gata de servire.

  • Desertul stratificat se poate păstra până la 2 zile dacă se adaugă stratul de cremă și decorațiuni doar înainte de servire.
  • Asigurați-vă că mascarpone și smântână sunt la temperatura camerei înainte de a le bate pentru a asigura un topping neted.