Ciocolată cu sare de mare
Un eficient potențator al aromelor, sarea este necesară într-o mică măsură în orice desert, prăjitură sau bomboană. Așa că nu este de mirare că acum există ciocolată cu fulgi fini de sare de mare. Pișcă un pic la limbă și are un gust minunat de ciocolată.
Ciocolată cu piper roz
Boabele de piper roz cu ciocolată albă sunt o adevarată desfătare pentru ochi, iar combinația de piper roz cu ciocolată albă cremoasă reprezintă un ospăț mai mult decât binevenit pentru papilele gustative.
Ciocolata cu alcool: gin și rom
Combinația de ciocolată dulce, stafide și alcool este deja clasică. Însă noile sortimente, cum ar fi ciocolata neagră cu gin și lingonberry, sunt deosebit de plăcute și îți răsfață papilele gustative cu o aromă minunată picantă și fructată de care nu te mai poți sătura.
Fie că vorbim despre deserturi fierbinți, preparate cu înghețată sau aerate și ușoare, nu există dulciuri pe care să nu le puteți face din ciocolată, să nu le puteți glazura cu ciocolată sau să nu le puteți scufunda în ciocolată. Există, de asemenea, un motiv întemeiat pentru care ciocolata este liderul clar în topul aromelor pentru înghețată.
Sacher este un tort tradițional din Austria. Tortul plin de ciocolată și cu adevarăt delicios este nelipsit din meniul oricărei cafenele respectabile din țară.
„Mole” descrie o varietate de sosuri picante, condimentate - originare din Mexic, cu până la 35 de ingrediente, inclusiv ciocolată, chili și diverse mirodenii, constituind de obicei baza sosului. Există însă și unele rețete de mole pentru care este nevoie de până la 75 de ingrediente diferite. Cel mai cunoscut sos mole este “poblano", care este folosit pentru prepararea enchiladas sau este servit cu pui.
Nimic nu se compară cu mousse-ul de ciocolată care ți se topește pur și simplu pe limbă. Rețeta de de mousse cu ciocolată neagră, unt, zahăr și ou datează din 1755, iar bucătăria franceză este aproape de neimaginat fără el.
Ciocolata a fost denumită inițial „xocóatl” și a fost preparată de azteci din apă, cacao, chilli și vanilie. Această băutură fierbinte a fost atât de apreciată de locuitorii din America Latină, încât aceștia erau siguri că trebuie să existe un zeu pentru asta.
În 1528, cuceritorii spanioli au adus-o în Europa unde, pentru prima dată, a fost preparată cu zahăr din trestie și miere. În Europa, cacaua a fost considerată sănătoasă și generatoare de energie. Adesea a fost folosită ca afrodisiac, motiv pentru care a fost vândută în farmaciile din Europa până în secolul al XIX-lea.
În 1847, Fry & Sons din Bristol - Anglia, a avut ingenioasa idee de a înlocui apa cu zahăr și unt de cacao și de a pune ciocolata într-o matriță, fiind astfel inventată prima tabletă de ciocolată.
Elvețienii au fost cei care au implementat tehnica “conching” ce oferă ciocolatei o consistență fină și cremoasă și pune în valoare toate aromele. Rodolphe Lindt a inventat această tehnică și a fost primul care a creat ciocolata fină. Invenția sa a fost patentată în 1879.
Arborele de cacao se regăsește în zonele cu climă tropicală deoarece are nevoie de umiditate suficientă și nu poate rezista la temperaturi sub 15 grade. Zonele unde se cultivă preponderent sunt: America Centrală, Africa și Asia de Sud-Est. Principalele țări în care se cultivă arborele de cacao sunt Coasta de Fildeș, Ghana, Nigeria, Camerun, Indonezia, Brazilia, Republica Dominicană, Ecuador, Mexic, Peru și Bolivia. Aproximativ 70% din producția de boabe de cacao provine din Africa de Vest. Totuși, și în Madagascar, Costa Rica, Jamaica și Venezuela se cultivă arbori de cacao.
După ce au fost recoltate, boabele de cacao sunt fermentate - un proces care permite dezvoltarea primelor arome caracteristice – tot acum capătând și culoarea maron.
După fermentare, boabele de cacao conțin până la 60% apă, motiv pentru care trebuie lăsate la uscat pentru a permite prelucrarea ulterioară și pentru a-și prelungi durata de viață.
Boabele de cacao sunt apoi transportate din regiunile în care au fost recoltate, direct la fabricile de ciocolată, unde se îndepărtează impuritățile precum nisipul și iuta. Boabele sunt apoi prăjite, ceea ce permite dezvoltarea deplină a aromei. După îndepărtarea cojilor și măcinarea boabelor, poate începe procesul de producție de ciocolată.
Dacă ciocolata obișnuită poate fi achiziționată fără vreun efort financiar de la supermarket, sortimentele premium pot fi destul de costisitoare.
To'ak, cele mai scumpe boabe de cacao din lume, cresc în jungla ecuadoriană. Acest tip de arbori de cacao sunt foarte batrâni și foarte, foarte rari. Un adevărat “Ferrari” al boabelor de cacao, au o aromă completă și complexă, mai ales în combinație cu fructe, flori și nuci.
Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.
Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.
În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.
da
Nu
Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.
da
Nu