Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Dovleac – informații

Dovezi de leac – tot ce aveți nevoie să știți despre dovleac

Există ceva foarte special la ingredientele de sezon. Poate pentru că trebuie să așteptăm luni întregi pentru a le putea pregăti în cele din urmă. Sau poate pentru că sunt întotdeauna legate de amintiri și stări sufletești specifice. Unul dintre momentele marcante ale sezonului - nu numai pentru Halloween – îl reprezintă dovlecii de toate formele și culorile.

Rețete delicioase cu dovleac

Perfecte pentru reuniunile de toamnă Descoperă reţetele

Ornamente înspăimântătoare, de Halloween

Cauţi un mod simplu și drăguț de ornare a prăjiturilor de Halloween? Vezi sugestiile

De care parte sunteți? Dovleacul este un fruct

În primul rând, haideți să ne lămurim: dovlecii sunt fructe sau legume? În funcție de cine este întrebat și de definiția folosită, opiniile diferă. În viața de zi cu zi, dovlecii sunt adesea considerați legume datorită gustului lor mai puțin dulce și felului în care cresc. Din perspectivă botanică, dovlecii sunt totuși fructe, deoarece sunt un organ purtător de semințe al unei plante ce înflorește. Credeți că asta nu contează? Ei bine, contează! Deoarece, considerând dovleacul un fruct, se deschide o perspectivă nouă, adesea uitată: aceea că dovlecii nu sunt doar ingrediente în preparate savuroase. Cu textura lor moale și gustul ponderat, dovlecii sunt partenerii ideali în  prepararea unor rețete grozave, de toamnă.

Din nou, acel moment din an – sezonul dovlecilor

Starbucks ne reamintește în fiecare an, toamna, de sezonul dovlecilor prin intermediul Latte-ului cu aromă de dovleac ce apare parcă brusc peste tot. Primii dovleci umplu rafturile supermarketurilor și ale piețelor cu culorile lor frumoase de pe la sfârșitul lui iulie sau august, până în septembrie sau octombrie, înaintea gerului. La începutul sezonului, un test simplu ne poate ajuta în a stabili dacă un dovleac este copt. Ciocăniți puțin coaja și dacă se aude un sunet gol, atunci sunteți pe drumul cel bun.

 

Dovlecii ne încântă cu un gust special, care nu este foarte intens. Coaja este în mare parte dură, dar comestibilă, în timp ce părțile interioare sunt mai moi și ușor de gătit. Multe semințe, de exemplu semințele de dovleac Hokkaido, pot fi prăjite și folosite în salate sau pur și simplu ca atare. Dovlecii sunt folosiți pentru a prepara supe cremoase însă adesea sfârșesc pe verande, cu fețe îngrozite care nu vor mai ajunge niciodată în farfuriile noastre. Cu excepția vestitei plăcinte de dovleac, minunea portocalie este privită cu rezerve la utilizarea ca ingredient în bucătărie. Prin urmare, vom dezlega în acest articol, câteva mistere despre dovleac ca ingredient principal pentru diferite feluri de mâncare.

Tipuri de dovleci

Mereu favorit – dovleacul Hokkaido

Dovleacul Hokkaido a cucerit multe supermarketuri de pe mapamond, astfel încât, uneori, uităm că numele provine dintr-o insulă din nordul Japoniei. Întrucât acesta este cel mai cunoscut tip de dovleac, puteți găsi o mare varietate de rețete care includ dovleacul Hokkaido. Coaja sa este în mare parte de un portocaliu strălucitor sau cu nuanțe slabe de  verde, iar miezul este portocaliu pur cu semințe plate. Deși coaja dovleacului Hokkaido pare destul de groasă și dură, poate fi folosită în majoritatea rețetelor. Cumpărați dovleci organici sau spălați-i intens înainte de a-i utiliza, deoarece unii pot fi tratați chimic.

 

În general, dovleacul Hokkaido se folosește fie în umpluturi de prăjituri, de exemplu în plăcinta clasică de dovleac, fie se încorporează, răzuit, în aluat. Din cauza cojii groase, vă puteți răni cu ușurință în timp ce îl răzuiți - așa că întotdeauna acordați atenție când pregătiți dovleacul. Dacă vă decideți să umpleți o prăjitură cu dovleac, dovleacul Hokkaido este alegerea perfectă. Nu trebuie decât să-l caramelizați cu zahăr brun într-o tigaie. Astfel, aroma naturală a dovleacului va fi păstrată. Aromele de dovleac pot fi folosite în toate rețetele de prăjituri, din august până în noiembrie.

Plăcintele sunt preferatele voastre? Despre dovleacul plăcintar

Fără să fie la fel de faimos ca dovleacul Hokkaido, dovleacul plăcintar este ,de asemenea, un actor important în piețe și magazine alimentare. Are o culoare portocalie palidă, o coajă subțire, dar dură și - ce surpriză plăcută - o aromă de unt. Cu forma sa de pară și gustul distinct, este cu totul diferit de dovleacul Hokkaido. Cu toate acestea, dovlecii plăcintari pot fi folosiți la fel ca dovleacul Hokkaido: fie într-o cremă aromată, fie încorporat într-un aluat suculent. În funcție de rețetă, s-ar putea dovedi utilă curățarea sa de coajă, deoarece coaja este mai densă și s-ar putea să nu se înmoaie suficient în timpul procesului de gătit.

Idei pentru veșnicii aspiranți la titlul de Chef – dovlecii muscat și spaghetti

Cărțile de bucate și site-urile web se revarsă de rețete, în special cu dovleci Hokkaido sau dovleci plăcintari. Însă nu există niciun motiv să nu încercați și alte tipuri de dovleac din marea varietate existentă. De exemplu, rețetele simple de plăcintă cu dovleac funcționează adesea destul de bine cu dovleacul muscat. Aroma sa intensă îmbogățește și gustul. Singura diferență este că trebuie eliminată coaja în majoritatea rețetelor, deoarece aceasta este mult mai groasă.

 

Și dovlecii spaghetti reprezintă, de asemenea, o opțiune interesantă în aventura Halloween-ului. Pentru a găti acest dovleac unic, coaja trebuie să fie înțepată mai întâi cu o furculiță. Apoi, dovleacul trebuie fiert în apă fierbinte pentru a-l înmuia. Rezultatul: fâșii lungi de dovleac, care arată la fel ca spaghetele. Acoperiți o tartă cu aceste fâșii iar oaspeții Dvs. vor solicita imediat o nouă bucată.

Și resturile pot fi preparate - alte idei pentru a pregăti dovleacul

Unii dovleci sunt destul de mari și o mulțime de rețete nu necesită un dovleac întreg. Asta însă nu trebuie să vă împiedice să fiți creativ în bucătărie! Bucățile rămase de dovleac pot fi ușor transformate într-o cină delicioasă. De ce să nu le tocați în felii, să adăugați alte legume și să condimentați cu diferite condimente și ulei de măsline? În cuptorul încă fierbinte după ce ați copt plăcinta cu dovleac, puteți introduce acest amestec imediat. Rezultatul va fi o cină sănătoasă și delicioasă: dovleac la cuptor. Dacă deja vă gândiți la următoarea rețetă de plăcintă, resturile de dovleac pot fi păstrate la frigider pentru cel puțin o săptămână. Puteți încerca să faceți chiar și gem, sosuri de tip chutney sau diverse piureuri - există atât de multe opțiuni!

 

Mari, rotunzi, portocalii, mici, lungi, verzi: dovlecii sunt minunați în orice formă și culoare. Așadar, să nu vă fie frică să adăugați zahăr în dovleacul Hokkaido, detașați-vă de obiceiul de a folosi dovleacul plăcintar doar în anumite mâncăruri savuroase și distrați-vă din plin cu această legumă uimitoare ... care este, de fapt, un fruct!