Frostingul – desăvârșirea fiecărei prăjituri

Frostingul nu este doar despre glazură. „Frosting” este termenul umbrelă pentru ornarea și decorarea prăjiturilor, torturilor și a produselor de patiserie. Acesta poate fi o cremă de unt, dar și ganaș, glazură, fondant și multe alte sortimente de glazuri. Cu toate acestea, „frosting” în rețete se referă adesea la rețeta americană de cremă de brânză, care este de obicei folosită ca o coroană răcoritoare, delicioasă deasupra brioșelor. Dar Frosting înseamnă mult mai mult decât atât.

Topping sau frosting

Frosting. Termenul a trecut încet din limba engleză în multe limbi și nu înseamnă altceva decât „topping”. Mai ai încă semne de întrebare? Ei bine, fie că este vorba despre topping, frosting sau icing, toți acești termeni se referă de fapt la toate vechile noastre garnituri folosite pentru acoperirea și/sau decorarea produselor de patiserie preferate. Indiferent cum le numiți, frostingul este glazura din zahăr, glazura fină sau crema pufoasă cu care pot fi acoperite, învelite și decorate torturile, prăjiturile, briosele și alte produse de patiserie.

 

Cunoscuta cremă de unt este, așadar, o variantă de frosting/topping. Altele sunt: ​​glazura de zahăr, glazura de ciocolată sau cuverturile și ganașul. De ce sunt torturile și prăjiturile acoperite cu aceste toppinguri? Pentru că au un gust incredibil de delicios și în plus conferă un aspect mai frumos. În unele cazuri, ele servesc, de asemenea, ca liant pentru a ține fondantul și alte decoruri pe prăjituri. Fiecare prăjitură și brioșă capătă astfel o dimensiune suplimentară de aromă și textura - iar toppingul devine literalmente cireașa de pe tort.

Tipuri de frosting

1

Siropul de zahăr

Toată lumea îl cunoaște: siropul de zahăr. Se obține pur și simplu din zahăr pudră și apă. După gust poate fi presărat cu puțină zeamă de lămâie și apoi stropit pe orice prăjitură. Dacă se înlocuiește apa cu suc de fructe, aceasta se transformă într-o glazură de fructe pentru checuri. Siropul întărit obținut din zahăr și apă se mai numește „glazură” (icing in engleză); textura sa nu este la fel de groasă și cremoasă precum toppingul din cremă de brânză și este potrivită pentru decorarea în strat subțire a prăjiturilor și a brioșelor.

 

Și glazurile cu spumă din albuș de ou ​​fac parte din categoria glazurilor pe bază de zahăr. Spre deosebire de glazurile din sirop de zahăr, glazura pe bază de albuș de ou ​​combină zahărul cu albușul în loc de apă. Spuma devine “albă ca zăpada” și este potrivită și pentru decorarea prăjiturilor.

2

Glazura de ciocolată

Glazurile sau cuverturile de ciocolată sunt făcute din ciocolată. Din ciocolată cu lapte integral până la ciocolată neagră amăruie sau ciocolată albă. Fiecare copil a gustat probabil o astfel de glazură la un moment dat, înmuind prăjiturile, pentru a le da un gust mai bun.

3

Ganașul

De la ciocolată nu mai avem cale lungă până la ganașul cel bogat. Ganașul este format din două părți de cuvertură și o parte de smântână. Ganașul poate fi aromatizat foarte bine cu vanilie sau cafea, dar și cu alcool, cum ar fi coniac, lichior sau rom.

4

Crema de unt și crema de brânză

Dacă ne gândim la topping-uri mai bogate și mai cremoase, atunci vizualizăm imediat topping-urile pe bază de lapte și pe bază de unt: crema de unt, cremă de brânză și frișcă. Fie că e vorba de unt, cremă de brânză sau smântână sau toate împreună - acestea sunt cele mai populare topping-uri datorită ușurinței lor de preparare și diverselor opțiuni de decorare. Dacă vorbim despre topping-ul care conține doar unt, acesta poate fi folosit de minune ca bază pentru fondant.

Avansarea la nivelul următor: culoare și gust

Gustul nu cunoaște limite. Creme cu unt, ganaș, glazură din sirop de zahăr - toate pot fi aromatizate într-o varietate de moduri. Cu fructe, piure de fructe, sucuri, dar și cu alcool, cum ar fi rom, lichior sau coniac, cafea, praf de budincă, coajă de lămâie, ciocolată, nuci măcinate, biscuiți sfărâmați și multe - cu adevărat multe - altele.

 

Frumusețea nucilor măcinate, a fulgilor de nucă de cocos sau a firimiturilor de biscuiți constă în faptul că dau cremei o structură interesantă. Deoarece firimiturile strălucesc prin cremă, acestea arată și mai apetisante. La fel putem spune și despre bucățile fine de fructe sau despre glazurile din sirop de zahăr cu gem.

 

Desigur, topping-urile nu pot fi colorate doar cu sucuri, ci și cu coloranți alimentari. Nu există limite în ce privește varietatea culorilor și a creativității.

Crema de unt

Pentru rezultate de excepție ungeți torturile cu cremă de unt

Torturile cu cremă de unt se numără printre clasicii torturilor cu cremă. Stropii deși din crema de unt oferă un adevărat deliciu pe tortul preferat, cu gust delicios, cremos, pufos și ușor. Crema este foarte versatilă și poate prelua o varietate de arome adăugând doar câteva ingrediente. Aceste calități o fac să fie atât de populară în întreaga lume- chiar și în rândul celor care au ca hobby prepararea prăjiturilor.

Odă adusă cremei de unt

Acum lucrurile devin consistente. Pentru că atunci când vine vorba de prăjituri delicioase și torturi, această cremă este de departe: cea mai pufoasă, cea mai fragedă, cea mai aerisită cremă de unt. Ca umplutură sau cremă de acoperire, este populară printre gurmanzi și cunoscută din torturi clasice precum Donauwelle , Frankfurter Kranz sau tortul Pădurea Neagră. Este disponibilă în numeroase variante, uneori mai ușoară, alteori mai consistentă,  putând prelua nenumărate arome.

 

Fie că este vorba despre crema germană, franceză, italiană sau engleză, toate au un lucru în comun: toate conțin unt delicios. În plus, ingrediente precum zahărul sau zahărul pudră, ouăle și cel puțin un vârf de sare sunt incluse în majoritatea rețetelor. Alte diferențe pot fi găsite în folosirea extractului de vanilie sau a batoanelor de vanilie sau a cremelor sau budincilor utilizate pentru aromatizare.

Engleză, franceză, germană? Acestea sunt diferențele

Cremele de unt germane și englezești conțin amândouă budincă sau cremă de vanilie - în engleză „custard”. Acesta este motivul pentru care crema este adesea denumită în aceste țări cremă de budincă cu unt. Budinca se poate prepara fie direct din ingrediente precum lapte, amidon de porumb și o păstaie de vanilie fie, din simplitate, din  praf de budincă sau praf de cremă și lapte.

 

Crema italiană este preparată din unt cu albușuri de ou bătute și zahăr, adică bezea. Francezii o prepară doar cu unt la care mai adaugă ouă întregi, zahăr și o priză de sare. Dintre toate tipurile de creme de unt, crema franceză este cea mai „mai ușoară” dintre creme, deoarece poate fi bătută cel mai bine devenind astfel foarte pufoasă.

 

Apoi, mai există și crema de unt cu bezea elvețiană, care este preparată asemănător variantei italiene. Aceste creme au un gust mai puțin gras și mai greu decât celelalte creme de unt, dar pot fi aromatizate la fel de divers.

Crema de unt este versatilă

Crema de unt este destinată umplerii torturilor delicioase sau acoperiri acestora în vederea unei decorări festive. Crema de unt franțuzească, simplă, este o alternativă bună la ganaș-ul „greoi” din smântână cu glazură. Deoarece nu conține lapte, crema de unt este ideală ca bază pentru torturile cu fondant.

 

Poate fi, de asemenea, ușor modificată și aromatizată adăugând, de exemplu, lichior. Alte ingrediente posibile pentru rafinarea gustului sunt:

• nuci măcinate

• fructe pasate

• sucuri de fructe

• ciocolata topita

• zeamă de lămâie

• coniac și lichior

• gemuri

• cafea

 

Crema de unt nemțească poate fi preparată cu diferite tipuri de budinci, însă nu trebuie confundată în niciun caz cu crema clasică de vanilie.

Crema de unt poate fi preparată în diverse variante rapid și ușor cu diverse tipuri de budincă:

• budincă cu gust de frișcă

• budinca cu gust de caramel

• Budinca de ciocolata

 

În funcție de aroma dorită, adăugați ingredientul în cremă și amestecați. Și fie că puneți crema sub forma unor stropi pufoși deasupra tortului fie că o folosiți pentru acoperirea netedă a tortului, o puteți prepara dându-i orice gust transformând astfel orice pauză de cafea într-o adevărată sărbătoare.

Recipe Gallery ( 1 din 1 )

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent

Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu