Ce se poate folosi în locul ouălor în rețetele de prăjituri? Această întrebare nu este doar o problemă pentru vegani. Chiar și când vine vorba de o poftă spontană de a prepara o prăjitură, este posibil ca frigiderul sau cămara dvs. să nu aibă ingredientele potrivite de care aveți nevoie. Dacă nu aveți ouă, nu vă faceți griji, aluatul va avea calitatea necesară de legare, umezeală și textură folosind aceste ingrediente.
Semințele de in măcinate sunt grozave atunci când vine vorba de legarea aluatului. Mai mult, au un gust ușor de nucă și, prin urmare, se potrivesc perfect pentru produsele de patiserie dulci.
Combinați 1-2 linguri de semințe de in + 3 linguri apă și lăsați să stea puțin până formează un fel de gel. Înlocuitorul perfect pentru 1 ou.
Piureul de mere (sau spuma de mere), care nu conține de obicei zahăr adăugat, leagă și dă textură aluatului, adaugă umezeală și conferă o ușoară dulceață, astfel încât restul zahărului din rețetă poate să fie complet sau parțial înlocuit.
3 linguri piure de mere (aprox. 70 g) = 1 ou
La fel ca spuma de mere, bananele (mai ales când sunt coapte) leagă aluatul, conferindu-i umiditate și dulceață.
½ banană = 1 ou
Funcționează bine la produsele de copt dulci și sărate, cum ar fi pâinea, deoarece au un gust relativ neutru. În timp, semințele de chia se umflă în apă. Dacă, de exemplu, lăsați semințele în apă peste noapte, acestea se vor transforma într-un fel de budincă sau gel, care poate fi folosit pentru a lega aluatul.
1 lingură semințe de chia + 3 linguri apă = 1 ou
Cojile sau semințele de psyllium măcinate într-un blender se umflă în apă de multe ori dimensiunea inițială, formând un bulion care poate fi utilizat pentru legare.
1 lingură coji de psyllium + 200 ml apă = 1 ou
Ce se poate folosi în locul laptelui de vacă? Răspunsul este destul de simplu: o alternativă de lapte pe bază de plante. Aceasta este adesea cunoscută sub numele de „băutură”. Băuturile precum cele de cocos, caju și alune funcționează adesea bine în rețetele dulci. Pentru cei preocupați de sustenabilitate, laptele de ovăz este o opțiune mai bună. Se prepară regional și necesită mai puțină apă. Băuturile din ovăz au o dulceață naturală datorită amidonului din ovăz. Prin urmare, puteți reduce și conținutul de zahăr din rețetă.
Laptele pe bază de plante poate înlocui de obicei laptele de vacă într-un raport de 1 la 1. Laptele pe bază de plante are nu doar o culoare similară, ci și o consistență similară laptelui de vacă și este astfel perfect potrivit prepararea prăjiturilor. Alternativele pe bază de plante au, de asemenea, un gust bun specific: la micul dejun cu ovăz, muesli, terci sau budincă de orez sau pur și simplu într-o ceașcă de cafea. Deoarece există atât de multe băuturi din plante, trebuie doar să le încercați până găsiți tipul preferat.
Are un gust dulce, de cereale, bogat în fibre și sărac în colesterol, fără proteine din lapte și lactoză. De asemenea, are avantajul de a fi fabricat local și are un impact redus asupra climei.
Vine în multe sortimente, adesea îndulcite și disponibile într-o gamă de arome precum vanilie sau ciocolată. „Laptele de soia” poate fi folosit nu doar ca înlocuitor al laptelui de vacă sau al smântânii la prepararea prăjiturilor, ci poate fi folosit și pentru gătit.
Potrivită pentru cei cu alergii, deoarece nu conține lactoză, gluten și proteine din lapte, deși consistența sa este puțin mai apoasă decât laptele de vacă.
Băutura de nucă de cocos nu este la fel de bogată ca laptele de nucă de cocos, care este folosit pentru deserturi, cum ar fi creme și umpluturi de tort, datorită consistenței sale cremoase. Cu toate acestea, băutura de nucă de cocos nu conține atât de multă pulpă de nucă de cocos și este similară laptelui de vacă în consistență. Atât băutura de nucă de cocos, cât și laptele de cocos nu trebuie confundate cu apa de nucă de cocos, care este un lichid apos obținut direct din nucă de cocos. Va trebui să vă placă gustul puternic al nucii de cocos pentru a utiliza băutura din nucă de cocos.
Apa carbogazoasă este excelentă pentru obținerea unui aluat pufos de tort. Dioxidul de carbon afânează aluatul. Apa de la robinet poate fi folosită și pentru a înlocui laptele, cu toate acestea este mai lichidă decât laptele. La prepararea prăjiturilor, se recomandă adăugarea de apă puțin câte puțin până la atingerea consistenței dorite.
Incredibil, dar adevărat: chiar și zahărul poate fi înlocuit în majoritatea rețetelor fără probleme. „De ce” este întrebarea cheie aici. Este pentru că nu doriți să utilizați zaharuri „goale” fabricate industrial și preferați să folosiți dulceața naturală, „bogată” din fructe? Sau sunteți îngrijorat de conținutul de calorii? Odată ce motivele sunt clare, este ușor să faceți alegerea corectă.
De notat că acest produs natural realizat de albine muncitoare nu este potrivit pentru vegani, dar este bogat în minerale. În funcție de gust, mierea poate avea o dulceață florală sau chiar un gust amar, de pădure, așa cum este cazul mierii de pin.
80 g miere = 100 g zahăr
Acest sirop gustos este obținut din arborii de arțar canadieni. Este mai lichid decât mierea și are un gust mai amărui, însă conține mai puține calorii decât zahărul. Când vine vorba de siropul de arțar: Cu cât culoarea este mai deschisă, cu atât gustul este mai blând și mai fin.
80 g sirop de arțar = 100 g zahăr
Fructele uscate, cum ar fi curmalele, prunele, caisele și merele, au gust dulce și funcționează bine în majoritatea produselor coapte dulci. Fibrele din interior sunt ușoare pentru sistemul digestiv. Amestecați pur și simplu curmalele uscate într-un blender. Un mic sfat: adăugând câteva linguri de apă, puteți forma un piure de fructe, care poate fi păstrat la frigider câteva zile.
Aproximativ. 125 g = 100 g zahăr
Este mai puțin dulce decât zahărul, dar are un gust minunat, asemănător caramelului. Se obține în general din arborii de cocos din Asia de Sud-Est. Aceasta înseamnă că are rute de transport lungi și un impact ridicat asupra mediului. Din păcate, zahărul din floare de nucă de cocos formează cocoloașe la prepararea prăjiturilor și trebuie să folosiți o cantitate mai mare față de zahăr zahăr.
Aproximativ. 125 g = 100 g zahăr
Bananele coapte sunt un glonț de argint atunci când vine vorba de rezolvarea problemei gustului dulce. În funcție de cât de coapte sunt, pot lua o notă de vanilie sau caramel plăcută, de fructe. Cu cât banana este mai întunecată, cu atât mai bine. Prin urmare, acestea sunt perfect potrivite pentru gătit și coacere.
Aproximativ. 125 g = 100 g zahăr
Siropuri precum siropul de curmale sau siropul de orez
Sucuri groase precum suc de mere sau pere sau suc de agave
Poliolii și îndulcitorii, cum ar fi eritritolul și xilitolul sau planta stevia dulce, sunt sărace în calorii sau chiar fără calorii.
Dacă este necesar, poate fi necesară ajustarea rețetei atunci când se adaugă sucuri sau siropuri groase, deoarece conținutul ridicat de umiditate poate afecta consistența aluatului.
Prăjiturile gustoase nu trebuie neapărat să fie preparate cu făină de grâu. Și aici există o altă cale. Puteți evita glutenul lăsând la o parte grâul integral, făina de secară, orzul sau cerealele antice la modă, cum ar fi Emer, Spelt, Kamut, alac și altele. Doriți să preparați prăjituri care pot fi consumate de persoanele cu intoleranță la gluten sau boală celiacă?
Puteți începe imediat folosind aceste soiuri de făină fără gluten: hrișcă, teff, mei, orez, porumb, ovăz, nucă de cocos și bananele plantain, precum și multe altele. Deoarece niciuna dintre acestea nu conține gluten, rețetele de copt, cum ar fi rețetele de pâine, nu trebuie modificate prea mult. Experimentați cu făinurile, apoi puteți afla cum acționează acestea în timpul coacerii și dacă făina de grâu poate fi înlocuită cu o altă făină la alegere, în raport de 1 la 1. Singurul dezavantaj este: Produsele coapte adesea nu cresc la fel ca în cazul tipurilor de făină pe bază de gluten, dar gustul va fi totuși un câștigător!
Constă din migdale măcinate fin și conferă aluatului o textură minunată. Migdalele au un conținut de proteine foarte ridicat și sunt potrivite pentru coacerea prăjiturilor dulci. Făina este, de asemenea, foarte ușor de preparat: amestecați pur și simplu migdalele albite sau crude și necojite fin într-un mixer.
Puteți face chiar făină din acest produs complet. Cunoaștem soia din tofu, băuturi din soia și din extrudatele de soia ce înlocuiesc carnea dar și din făina de soia. Este bogată în fibre și proteine.
Aproximativ. 75 g făină de soia = 100 g făină de grâu (tip 405)
Baza pentru această făină este năutul decojit. Mulți oameni cunosc năutul din celebrul fel de mâncare sărată: Falafel. Se potrivește foarte bine aluaturilor sărate, dar conferă și aluaturilor dulci o notă specială.
O altă făină de nuci, totuși aceasta are un gust și mai puternic și are mai mult caracter. Cu toate acestea, acordați atenție aici alergiilor și întrebați din timp ca să fiți siguri.
Orezul și porumbul provin din diferite regiuni ale lumii și se numără printre cele mai importante alimente esențiale. Prin urmare, nu este o surpriză faptul că pot fi folosite și pentru a face făină. Făina de orez este deja bine stabilită în bucătăria fără gluten și este potrivită pentru produsele de patiserie dulci. Făina are o structură fină și un gust blând, de nucă. Făina de porumb este fabricată din boabe de porumb decojite și are un gust mai puternic și mai unic. Nu are o structură atât de fină, are o culoare puternică, galbenă. Ambele tipuri se potrivesc bine rețetelor de prăjituri.
Distrează-te atunci când prepari prăjituri, deoarece prepararea prăjiturilor „libere de” poate fi foarte ușoară și, mai important, duce la obținerea unor prăjituri super delicioase!
Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Acordul dumneavoastră include și un posibil transfer de date în Statele Unite în sensul articolului 49 GDPR. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate, unde puteți găsi mai multe informații și despre transferurile de date către partenerii și furnizorii de tehnologie din Statele Unite. Vă puteți răzgândi în orice moment.
Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.
În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.
De asemenea, colaborăm cu furnizori de tehnologie care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.
da
Nu
Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.
De asemenea, lucrăm cu parteneri care care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.
da
Nu