Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Baking Powder

Mix pentru cozonac

Cu nucă, cu ciocolată, cu rahat turcesc, stafide sau fructe confiate, cozonacul rămâne “regele” din bucătărie, fiind un simbol al sărbătorilor fundamentale. Cozonacul este de fapt o pâine mai specială, având o reţetă veche ce a fost îmbunătățită de fiecare țară în parte în timp. Românii preferă cozonacul pufos şi mult crescut, frământat cu drojdie, cu umplutură de ciocolată și nuci.

Deși este un desert foarte apreciat, acesta nu este întotdeauna ușor de preparat, având nevoie de multe frământări și în același timp creându-ne multe frământări...

De aceea Mixul pentru Cozonac fără frământări de la dr. Oetker este o soluție atunci când vrei să ai un rezultat sigur, iar modul de preparare nu necesita frământare - se prepară cu ajutorul mixerului.

Ești pregătită să îl încerci și tu?

 

 

1

Pregătire aluat

Se încălzește laptele cu untul până la topirea untului.

Într-un vas pentru mixer se amestecă cu o lingură  mixul pentru aluat și drojdia.

Se adaugă amestecul de  lapte cald și gălbenușurile și se amestecaă cu mixerul (cu spiralele) timp de 4 minute până la omogenizare.

Aluatul obținut se lasă la dospit într-un loc cald aproximativ 1,5 ore (până își dublează volumul).

2

Pregătirea umpluturii

Într-un vas se pun albușurile și se bat până se obține o consistență de bezea.

Mixul pentru umplutură se adaugă treptat și se amestecă cu lingura de jos în sus.

La final se adaugă nuca macinată.

3

Umplerea şi împletirea

Când aluatul și-a dublat volumul se împarte în două și se întind două foi.

Fiecare foaie se umple cu compoziția de la pasul 2, se rulează, se împletesc și se așază în tava de cozonac tapetată cu hârtie de copt.

Cozonacul se lasă din nou la crescut într-un loc cald timp de 30 de minute, până crește din nou.

4

Coacerea

Se unge cu gălbenuș de ou și se coace la temperatura de 180  ͦ C, timp de 50-55 de minute.

După preparare se obţine un cozonac de aproximativ 1,2 kg.

alergene

În conformitate cu legislația în vigoare, produsele care conțin ingrediente care pot provoca reacții alergice sau alte intoleranțe necesită etichetare specială.

Conform legislației, aceste ingrediente includ:

Cereale care conțin gluten, adică: grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu dur sau hibrizi ai acestora,
crustacee,
ouă
pește,
arahide,
soia,
lapte și produse derivate, inclusiv zahăr din lapte (lactoză),
nuci (migdale, alune, nuci, caju, nuci pecan, nuci de Brazilia, fistic, nuci de macadamia și nuci de Queensland),
țelina,
muștar,
susan,
dioxid de sulf într-o concentrație mai mare de 10 mg/kg sau 10 mg/l,
lupin,
moluște
și produse derivate.