Flag

Amandină clasică de post

despre 12 bucăți
Medie
40
O prăjitură de post rafinată, ce se remarcă prin gustul său intens de ciocolată și textura bogată
Amandina clasică de post reprezintă o variantă vegană a prăjiturii clasice, cunoscută pentru savoarea sa inconfundabilă și textura delicată. Este considerată una dintre cele mai gustoase prăjituri, fiind iubită de gurmanzi din întreaga lume pentru gustul său rafinat și prezența la orice masă fest...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
220 gfăină
40 gCacao Dr. Oetker
1 plicPraf de copt Dr. Oetker
0,5 lingurițesare
100 gzahăr brun
240 mlapă rece
100 mlulei
2 plicuriZahăr Vanilinat Dr. Oetker
Pentru cremă amandină de post
100 gpudră de migdale (sau migdale decojite, măcinate fin și cernute)
1 plicVege Gel Dr. Oetker
50 gzahăr brun
despre 40 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
despre 7 - 8 lingurițeCacao Dr. Oetker
800 mllapte de soia
Pentru sirop
8 lingurizahăr
3 căniapă
despre 4 lingurițeEsență de rom 38 ml Dr. Oetker
Pentru glazurare
1 plicGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
1

Aluatul

Pentru aluat se amestecă făina cu praful de copt, cacaua şi sarea. Zahărul şi zahărul vanilinat se dizolvă în apă şi se adaugă uleiul. Se toarnă peste compoziţia de făină şi se amestecă cu mixerul la viteză mare. Aluatul se toarnă într-o formă de copt (aproximativ 25 x 18 cm) şi se coace 30 min la 180°C (cuptor preîncălzit); se scade apoi temperatura la 170°C şi se mai lasă încă 30 minute. Se scoate din formă şi se lasă să se răcească pe un grătar.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 60 Minute

2

Crema pentru amandina de post

Pentru cremă se amestecă toate ingredientele într-o oală şi se pune pe foc potrivit, amestecând continuu. Când compoziţia devine consistentă, se ia de pe foc şi se răceşte pe baie de apă. Se opresc 5 linguri din cremă pentru decor.

3

Siropul

Pentru sirop se ard 2 linguri de zahăr într-o crăticioară până când se caramelizează. Se adaugă o cană de apă şi se lasă să fiarbă până se topeşte caramelul. Se adaugă restul de zahăr şi apa, iar la final, când siropul s‑a mai răcit puţin, esenţa de rom.

4

Asamblarea şi decorarea

Se taie blatul pe orizontală în trei straturi egale. Se însiropează stratul de jos şi se întinde jumătate din cremă. Se pune al doilea strat, se însiropează şi se aşază crema rămasă. Deasupra se pune ultimul strat de blat şi se însiropează. Se prepară glazura conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se decorează cu crema rămasă. Se ţine în frigider câteva ore şi apoi se serveşte.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.