Flag

Chec cu ciocolată

12 porții
Medie
40
Un chec simplu, delicios, pentru iubitorii de ciocolată
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
1. Checul este mai pufos dacă imediat după coacere se însiropează cu sirop de caise. Pentru aceasta este nevoie de aprox 4 linguri de dulceață de caise strecurată printr-o sită, fiartă cu 1 lingură de apă, amestecând continuu. Prăjitura fierbinte se unge cu acest sirop și se lasă la răcit.


2. Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru aluat
Formă de copt (25 x 11 cm)

Ingrediente

Pentru aluat
150 gciocolată amăruie sau cu lapte
250 gunt sau margarină
200 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 vârf de cuțitsare
4ouă
200 gfăină
100 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
30 gCacao Dr. Oetker
4 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
3 lingurilapte
Pentru ornat
100 gciocolată menaj
1 lingurițăulei

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
1

Pentru aluat se amestecă untul sau margarina cu mixerul la viteză maximă. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și sarea. Se amestecă până când se obține o masă compactă. Se adaugă treptat ouăle (fiecare ou la aprox ½ minut).

2

Se amestecă făină cu amidonul, cacaua și praful de copt. Se adaugă treptat în amestecul obținut anterior, se adaugă laptele și se amestecă cu mixerul la viteză medie. La sfârșit se adaugă ciocolata tăiată cubulețe. Se toarnă aluatul într-o formă de 25 x 11 cm, unsă, tapetată cu făină și se bagă la cuptor.
După 20 de minute de coacere, se taie prăjitura cu un cuțit ascuțit, pe lungime, aprox 1 cm adâncime).

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 65 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

3

După coacere, se lasă checul în formă 10 min, apoi se scoate și se lasă la răcit pe un grătar.

Pentru ornat se taie ciocolata în bucăți mari, se amestecă cu uleiul într-o oală pe baie de aburi. După ce s-a topit ciocolata, se lasă puțin la răcit și se unge checul răcit. Se lasă să se întărească.

  • 1. Checul este mai pufos dacă imediat după coacere se însiropează cu sirop de caise. Pentru aceasta este nevoie de aprox 4 linguri de dulceață de caise strecurată printr-o sită, fiartă cu 1 lingură de apă, amestecând continuu. Prăjitura fierbinte se unge cu acest sirop și se lasă la răcit.


    2. Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.