Flag

Dulceață de pepene roșu

5 borcane 200 ml
Ușoară
40
Un desert aromat, numai bun pentru micul dejun
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru dulceața de pepene roșu
600 gpulpă de pepene roșu
100 gapă sau sucul de la miezul de pepene
500 gzahăr
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Pregătire

Pepenele trebuie sã fie bine copt. Se curãţã de seminţe, se taie în cuburi partea de lângã coajã, pãstrând şi aprox. 2-3 mm din aceasta.

2

Preparare

Apa/sucul de pepene şi zahãrul se pun la fiert într-o oalã. Când amestecul a clocotit, se adaugã cuburile de pepene şi se fierb împreunã, timp de 2-3 minute.

Durată de fierbere: 3 Minute

3

Se amestecã plicul de Gelfix Extra 2:1 cu 2 linguri de zahãr, apoi se adaugã mixul în oalã şi se lasã compoziţia la fiert timp de aproximativ 1 minut. 

4

Se înlătură spuma dacă e nevoie şi imediat se umplu borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.