Pepenele trebuie sã fie bine copt. Se curãţã de seminţe, se taie în cuburi partea de lângã coajã, pãstrând şi aprox. 2-3 mm din aceasta.
Apa/sucul de pepene şi zahãrul se pun la fiert într-o oalã. Când amestecul a clocotit, se adaugã cuburile de pepene şi se fierb împreunã, timp de 2-3 minute.
Durată de fierbere: 3 Minute
Se amestecã plicul de Gelfix Extra 2:1 cu 2 linguri de zahãr, apoi se adaugã mixul în oalã şi se lasã compoziţia la fiert timp de aproximativ 1 minut.
Se înlătură spuma dacă e nevoie şi imediat se umplu borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Preparare:40 5 borcane 200 ml