Flag

Pâine coaptă în cutie metalică

despre 2 bucăți
Medie
40
Pentru o masa bogată
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Puteți folosi cutii metalice cu conținut de 425 ml. În acest caz veți obține 4 pâini, iar durata de coacere va fi de 30 de minute.
Recipe Tips
Folosește din plin semințe, pentru efectul lor antioxidant și detoxifiant.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru 2 cutii metalice (capacitate 750 ml)
350 mllapte
250 gfăină de secară tip 1150
250 gfăină de grâu tip 1050
1 cubDrojdie proaspătă Dr. Oetker
1 lingurițăzahăr
2 lingurițe rasesare
Adițional
4 lingurisemințe de dovleac
4 lingurialune de pădure

Afișare produse

1

Aluat: Se încălzește laptele. Se toarnă într-un vas de mixat ambele tipuri de făină, iar peste făină se fărâmițează drojdia. Se adaugă restul de ingrediente și se prelucrează totul, folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, iar apoi timp de cca. 5 minute la viteză mare, până se obține o compoziție omogenă. Se acoperă aluatul și se lasă la dospit, la loc cald, până când își mărește vizibil volumul. Se ung cu grăsime cutiile și se tapetează cu făină. Indicație: Folosiți cutii metalice simple, fără capac. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluatul se frământă pe un blat de bucătărie, pudrat în prealabil cu făină, și se porționează în două părți. Într-una se încorporează semințele de dovleac, iar în cealaltă alunele. Se introduce aluatul în cutii și se lasă încă o dată la crescut, până când își mărește vizibil volumul. Se introduce pâinea la cuptor (cutiile se așază pe grătar), în partea de jos a acestuia.

Durată de coacere: despre 40 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C


Se desprind pâinile din cutii și se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.

  • Puteți folosi cutii metalice cu conținut de 425 ml. În acest caz veți obține 4 pâini, iar durata de coacere va fi de 30 de minute.
  • Folosește din plin semințe, pentru efectul lor antioxidant și detoxifiant.