Flag

Prăjitură albă cu căpșuni

1 bucată
Ușoară
45
O prăjitură răcoritoare de vară, cu căpșuni, în mai multe straturi
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Prăjitura se păstrează la frigider până în momentul servirii.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru bază
1 pachetFoi subțiri pentru prăjituri 430g Dr. Oetker
Pentru crema nr. 1
1 llapte
2 plicuriPremium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker
100 gzahăr
100 gciocolată albă
200 gmargarină
100 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker cu aromă de vanilie și citrice Dr. Oetker
Pentru umplutura nr. 2
300 mlfrișcă lichidă
180 mlsmântână (cu 20% grăsime)
Pentru umplutura nr. 3
600 gcăpșuni
60 gzahăr
300 mllapte
1 plicPremium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker
Pentru decorare
ciocolată albă - 2 bucăţele
sos de căpșuni Dr. Oetker
căpșuni proaspete

Afișare produse

Picture - Foi subțiri pentru prăjituri 430g Dr. Oetker
Picture - Premium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker cu aromă de vanilie și citrice Dr. Oetker
Picture - Premium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker
Picture - sos de căpșuni Dr. Oetker
1

Pentru pregătirea cremei din primul strat al prăjiturii, se amestecă 2 plicuri de pudding de vanilie cu 1 litru de lapte și 100 g de zahăr, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se adaugă ciocolata albă (ruptă anterior în cubulețe mici) și se amestecă bine pentru a se topi. Se răcește conținutul prin amestecare constantă. Se bat apoi cu un mixer 200 g margarină (la temperatura camerei) și 100 g zahăr  pudră. Se continuă mixarea pentru câteva minute și se încorporează apoi treptat în compoziție budinca răcită.

2

Pentru pregătirea compoziției nr. 2, într-un castron disponibil, cât mai adânc, se toarnă 300 g frișcă lichidă și se amestecă bine cu un mixer, utilizând viteza minimă. Se continuă apoi mixarea la viteză maximă, timp de aproximativ 3-5 minute. Se adaugă în compoziția rezultată și 180 ml smântână și se amestecă ușor totul.

3

Se lasă deoparte 2-3 căpșuni de dimensiuni medii, pentru decorarea finală a desertului. Pentru pregătirea celui de al treilea tip de compoziție pentru prăjitură, se amestecă la o temperatură scăzută 600 g de căpșuni mărunțite și 60 g de zahăr, până când căpșunile își eliberează sucul și zahărul este complet topit. Dacă este necesar, se pot zdrobi bucățile mai mari de căpșuni cu o furculiță sau cu un mixer. 
Se amestecă apoi într-o tigaie 300 ml de lapte și 1 plic de pudding de vanilie, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se adaugă în compoziție și sosul de căpșuni preparat anterior și se fierbe totul câteva minute, amestecând ușor ca să nu se lipească. Se lasă apoi să se răcească.

4

La final se montează prăjitura, completându-se alternativ straturile în următoarea ordine: foaie subțire de prăjitură, crema cu budincă preparată la pasul 1, umplutura de fructe pregătită la pasul 3, umplutura de frișcă de la pasul 2. 
Se întinde în mod uniform puțină cremă și pe ultima foaie a prăjiturii, deasupra, precum și pe lateralele ei, pentru un aspect general cât mai plăcut. Se decorează după preferințe cu fulgi de ciocolată albă, rasă în prealabil pe o răzătoare și cu sos de căpșuni pentru topping. Din loc în loc se mai pot adăuga, după preferințe, și câteva bucățele de căpșuni proaspete. 

  • Prăjitura se păstrează la frigider până în momentul servirii.