Flag

Prăjitură cu prune

12 porții
Ușoară
40
O prăjitură rapidă cu prune și aluat sfărâmicios
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pregătirea
Formă rotundă de copt (Ø 26 cm)

Ingrediente

Pregătirea
20 gunt moale pentru a unge tava
Garnitura
800 gprune proaspete, fără sâmburi
Aluatul
125 gfăină
1 linguriță rasăPraf de copt Dr. Oetker
125 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
125 gunt moale
2ouă
Aluatul sfărâmicios
150 gfăină
100 gzahăr
1 plicZahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
100 gunt moale

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
1

Pregătirea

Se unge baza formei de copt cu unt și se preîncălzește cuptorul. Prunele se spală, li se scot sâmburii, apoi se taie felii sau jumătăți.

Poziție grătar: central

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Aluatul

Se amestecă făină cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă cu mixerul (cu paletele de batere), la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă, timp de 2 minute, până se obține un aluat omogen. Aluatul se toarnă în forma de copt și se nivelează. Deasupra se pun prunele în formă de evantai, cu partea interioară în sus.

3

Aluatul sfărâmicios

Se pune făina într-un vas de mixare, se amestecă împreună cu zahărul cu scorțișoară, apoi se adaugă untul. Se amestecă cu mixerul (cu paletele de batere) până se obține un aluat sfărâmicios. Firmiturile din acest aluat se împrăștie peste prune. Se pune totul la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.

Poziție grătar: central

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

4

Forma cu prăjitura se scoate pe un grătar de bucătărie și se lasă la răcit. Apoi, prăjitura se poate desprinde din formă.

  • Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.