Flag

Prăjitură Paula

16 porții
Ușoară
30
Prăjitură delicioasă de la Dr. Oetker
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Înainte de servire, prăjitura trebuie păstrată la frigider minim 2 ore.
Recipe Tips
Laptele proaspăt trebuie înainte fiert și răcit.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dumneavoastră!
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru blat
1 cutieMix pentru prăjitură Paula
1ou
60 gunt moale (82% grăsime)
60 mllapte
Pentru crema cu gust de vanilie
750 mllapte rece (de la frigider)
Pentru crema cu gust de ciocolată
100 mllapte rece (de la frigider)

Afișare produse

Picture - Mix pentru prăjitură Paula
1

Prepararea blatului și coacerea

Se tapetează cu hârtie de copt o formă cu inel cu diametrul de 24 cm. Într-un vas pentru mixer se pun mixul pentru blat, oul, untul moale și laptele. Se amestecă toate ingredientele cu mixerul timp de 2 minute, la viteza mică. Compoziția astfel obținută se toarnă în forma pregatită și se nivelează.
Forma se introduce în cuptor și se coace în partea de mijloc a acestuia. După coacere se lasă să se răcească, se îndepărtează hârtia de copt apoi blatul se pune din nou în forma cu inel.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 20 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Pregătirea cremei cu gust de vanilie

Într-un vas se toarnă laptele rece și mixul pentru crema cu gust de vanilie. Se amestecă cu ajutorul unui tel, timp de 1-2 minute. Crema obținută se pune imediat peste blatul aflat în forma cu inel, preparat anterior și răcit complet. 

3

Pregătirea cremei cu gust de ciocolată

Într-un vas se toarnă laptele rece și mixul pentru crema cu gust de ciocolată. Se amestecă cu ajutorul unui tel, timp de 1 minut. Crema obținută se pune cu ajutorul unei lingurițe peste crema de vanilie sub forma unor pete.


Recomandare de preparare alternativă: Ambele creme se pot prepara cu ajutorul unui mixer, amestecând timp de 1-2 minute, la viteză mică.

  • Înainte de servire, prăjitura trebuie păstrată la frigider minim 2 ore.
  • Laptele proaspăt trebuie înainte fiert și răcit.
  • Vă rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dumneavoastră!