Flag

Tort de iarnă, cu mere

16 bucăți
Medie
60
Un tort cremos cu compot de mere
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Sugestie din bucătăria de încercări Dr. Oetker:
Blatul poate fi însiropat după preferințe cu o băutură alcoolică, gen lichior.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru forma de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 26 cm)
Hârtie de copt

Ingrediente

Pentru forma de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 26 cm)
grăsime
Compot de mere
1 plicpraf de sos cu gust de vanilie - preparare prin fierbere
200 mlsuc de mere
500 gmere
Zeama de la o lămâie
50 gzahăr
Aluat
2albușuri (mărime M)
175 gzahăr
80 gunt sau margarină moale
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
2gălbenușuri (mărime M)
1ou (mărime M)
100 gfăină
1 linguriță rasăPraf de copt Dr. Oetker
3 lingurilapte
Garnitura
8 foiGelatină Dr. Oetker albă
200 mlsmântână pentru frișcă
250 gbrânză Mascarpone (brânză italienească proaspătă)
300 giaurt
75 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
100 mlsuc de mere
Pentru presărare
scorțișoară măcinată

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Gelatină Dr. Oetker albă
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pregătirea

Se unge baza formei de copt și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

2

Compotul de mere

Praful de sos desert se amestecă cu 5 linguri de suc de mere. Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, apoi în cubulețe. Cubulețele de mere, zeama de lămâie, restul de suc de mere și zahărul se amestecă laolaltă și se călesc circa 3 minute într-o oală. Se adaugă amestecul de praf de sos desert și suc de mere, se mai dă o dată în fiert, apoi se lasă compotul astfel obținut să se răcească.

3

Aluat

Albușurile de ouă și 100 g de zahăr se bat spumă tare. Într-un vas de mixare se freacă spumă untul (sau margarina) folosind mixerul cu paletele de batere. Se adaugă treptat zahărul și zahărul vanilinat amestecând continuu până ce se obține o compoziție legată. Se încorporează câte un ou, pe rând, la jumătate de minut fiecare, amestecând cu mixerul la viteză maximă. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează alternând cu laptele, scurt, cu mixerul la viteză medie. Se încorporează spuma de ouă. Compoziția de aluat se toarnă în forma de copt. Se introduce forma de copt în cuptor și se coace.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 25 Minute


Se desprinde și se îndepărtează marginea detașabilă a formei de copt. Blatul se răstoarnă pe un grătar de bucătărie tapetat cu hârtie de copt. Se desprinde baza formei de copt, apoi blatul se lasă să se răcească.

4

Garnitura

Gelatina se înmoaie conform indicațiilor de pe plic. Se desprinde hârtia de copt de pe blat apoi blatul se așază pe un platou de tort iar în jurul lui se montează un inel de tort sau marginea detașabilă a formei de copt, curățată în prealabil. Smântâna pentru frișcă se bate spumă tare. Brânza mascarpone, iaurtul, zahărul și zahărul vanilinat se amestecă laolaltă. Sucul de mere se încălzește într-o oală, apoi se adaugă gelatina înmuiată și se lasă să se disperseze complet. Se adaugă 4 linguri din amestecul cu iaurt peste soluția de gelatină și se amestecă cu un tel. Amestecul de gelatină se toarnă apoi peste restul de compoziție cu iaurt și se amestecă bine. Imediat ce compoziția începe să gelifice, se încorporează frișca și, la final, compotul de mere. Crema astfel obținută se toarnă peste blat, se nivelează apoi prăjitura se lasă minim 3 ore la frigider.

5

Se desprinde și se îndepărtează inelul de tort sau marginea detașabilă a formei de copt. Înainte de servire, tortul se pudrează cu scorțișoară măcinată.

  • Sugestie din bucătăria de încercări Dr. Oetker:
    Blatul poate fi însiropat după preferințe cu o băutură alcoolică, gen lichior.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.