Briose vegane Red Velvet

Desert vesel şi gustos pentru iarnă

12 bucăți

grad de dificultate redus 35 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Briose vegane Red Velvet

Pentru aluat:

100 g fulgi de ovăz
100 g fulgi de ovăz măcinaţi
50 g orez cu bob lung măcinat
65 g stevia
1 Esență de vanilie Dr Oetker - fiolă
Esență de portocale 38 ml Dr. Oetker
1 plic Praf de copt Dr. Oetker
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
1 lingură ulei de nucă de cocos
220 g apă

Pentru cremă:

3 ciocolate albe
aquafaba (apa de la 1 conservă de fasole albă)

Pentru decor:

Fondant Dr. Oetker
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker şi de alte culori (albastru, verde etc)
Ornamente Delicii perlate Dr. Oetker
Ornamente Fulgi Îndulciți

preparation

Mod de preparare

1

Aluatul

Pentru început, se macină fulgii de ovăz, apoi orezul, până se obțin 2 făinuri fine. Într-un bol, se pun toate ingredientele uscate, esențele, colorantul și uleiul. Treptat, se adaugă apa, prima dată doar 200 g (atenție: grame, nu mililitri!) și dacă aluatul nu e destul de lichid, se mai adaugă încă 25-50 ml. 
Se ia o tavă de brioșe, care se tapetează, la alegere, cu hârtii sau forme de silicon, ori se dă cu puțin ulei din spray. Se umple fiecare formă, dar nu chiar până în margine, ca să nu iasă brioșa din formă. Tava se introduce la cuptor, la temperatura de 180°C, timp de 35 min.

Cuptor electric 180 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 35 Minute

2

Crema

Prima dată se topește ciocolata la bain-marie: ciocolata se pune la aburi doar după ce apa deja fierbe. Între timp, se separă fasolea de lichid. Lichidul se pune într-un bol mai adânc, pentru a se bate mai ușor. Ca să se obțină o spumă tare, trebuie respectată regula de batere a aquafabei, și anume: la început se bate timp de 2 minute pe treapta medie, nu la viteză maximă! Apoi se crește viteza la maximum, pentru 3 minute, iar după aceea se trece iar pe viteza medie, pentru 2-3 minute. Procesul se reia până se însumează 10-12 minute, dar nu mai mult, pentru că se poate tăia spuma. 
Apoi se pune ciocolata topită și puțin răcită peste spuma de aquafaba și, cu mare grijă, se amestecă folosind o spatulă, până se omogenizează totul. Dar, atenție, să nu se amestece prea mult în compoziție!
Când e gata crema, se pune cca 5 minute la rece. 

3

Decorarea

Cand s-au răcit brioșele și după ce crema s-a întărit puțin, se decupează interiorul brioşei care se va umple cu crema întărită. De asemenea, se va unge puţin deasupra brioşei pentru a fixa fondantul. 

4

Modelul de om de zăpadă

Prima dată colorăm fondantul cu coloranţi după preferinţă, apoi se lasă aproximativ 2 minute la uscat. Cu ajutorul unui pahar, se decupează un cerc din fondantul alb. Apoi, alegem o culoare şi mai decupăm un cerc pe care îl tăiem în 2. Acesta va forma „căciula”. Se aşază pe jumătatea cercului. Pasul următor este să formăm pomponul şi împletitura de la margine. Pomponaşul este o biluţă lipită cu foarte puţină apă şi înţepată cu mai multe scobitori. Pentru împletitură, formăm un „şnur” din fondantul pe care îl îndoim şi răsucim. Şi pe acesta îl lipim cu foarte puţină apă, cu ajutorul unei pensule scurte. 
Pentru ochişori, se va colora fondantul cu albastru închis şi se vor forma 2 biluţe mici. 
Pentru expresia facială şi bujori, se va apăsa puţin cu o scobitoare, iar pomeţii se vor colora cu degetul puţin tamponat în colorantul roşu. 

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu