pentru rețeta Cozonac moldovenesc
60 g | Drojdie proaspătă Dr. Oetker |
3 linguri | apă caldă |
1 lingură | zahăr |
4 linguri | făină |
1,5 kg | făină |
8 | ouă (la temperatura camerei) |
250 ml | lapte cald |
100 ml | apă minerală carbogazoasă (la temperatura camerei) |
2 linguri | unt (la temperatura camerei) |
5 linguri | smântână (la temperatura camerei) |
500 g | zahăr |
60 g | Drojdie proaspătă Dr. Oetker |
4 linguri | ulei |
2 lingurițe | Esențe de vanilie 38 ml Dr. Oetker |
2 plicuri | Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker |
500 g | nuci măcinată |
250 g | zahăr |
1 plic | Zahăr Vanilinat Dr. Oetker |
despre 4 linguri | Cacao Dr. Oetker |
1 linguriță | Esențe de vanilie 38 ml Dr. Oetker |
1 plic | Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker |
Se pregătește maiaua din drojdia fărămițată, apa caldă, zahăr și 4 linguri de făină din cantitatea totală. Se lasă minim 15 minute la caldură să dospească. Se încălzește laptele și se dizolvă zahărul și untul în el. Se cerne făina, se adaugă maiaua, amestecul cald de lapte, ouăle bătute, apa minerală, smântâna, uleiul și conținutul pliicurilor de Finesse. Frământăm bine până aluatul nu se mai lipește de mâini și devine neted. Îl lăsăm să crească la un loc cald până își dubleză volumul, sau chiar mai mult de atât.
Pregătim umplutura amestecând într-un vas toate ingredientele.
Când aluatul este crescut, îl împărțim în două, apoi fiecare bucată în alte trei părți egale. Întindem fiecare bucățică de aluat în forma dreptunghiulară, întindem umplutura, apoi rulăm, strângând la capete să nu ne iasă umplutura. Împletim cele trei bucăți și le punem în tavă, având grijă să punem capetele dedesubt.
Lăsăm să crească în tavă încă 10-20 de minute, apoi coacem cozonacii în cuptorul preîncălzit la 180°C în jur de 60 de minute – poate fi și mai mult, în functie de puterea cuptorului (facem testul cu scobitoarea – cozonacul fiind foarte înalt, vom avea nevoie de un băț de frigărui din lemn). Îi vom acoperi imediat cum prind culoare pentru a nu se arde la suprafață.
Cuptor electric 180 °C
Cuptor cu aer cald 160 °C
Durată de coacere: despre 60 Minute
Când sunt gata, îi scoatem și îi ungem cu un ou bătut, apoi îi mai lăsăm în cuptor 1 minut. Putem să îi pudrăm cu zahăr sau îi lăsăm așa.
Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.
Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.
În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.
da
Nu
Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.
da
Nu