Flag

Mini Burger

14 bucăți
Dificilă
80
Cu această rețetă puteți prepara cu ușurință mini burgeri de casă pentru petrecere
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Dacă nu aveţi drojdie proaspătă, pregătiți aluatul cu 1 pachet drojdie uscată Dr. Oetker.
Recipe Tips
Chiflele de burger pot fi coapte cu 1-2 zile înainte sau se pot congela. Apoi pur și simplu coaceți din nou la temperatura specificată, timp de aproximativ 5 minute.
Recipe Tips
Puteți folosi un tăietor mic rotund pentru a modela chiftele.
Recipe Tips
Pentru o variantă vegetariană, se pot folosi chiftele vegetariene. Încălziți-le pentru scurt timp!
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Aluat
100 mllapte
40 gunt sau margarină
250 gfăină
0,5 cuburiDrojdie proaspătă Dr. Oetker
1albuș de ou (mărimea M)
1 lingurăzahăr
1 lingurițăsare
1gălbenuș de ou (mărimea M)
1 lingurălapte
semințe de susan
Sos
2 lingurițecrème fraîche classic
2 linguriKetchup de roșii
2 lingurițemaioneză
0,5 - 1 lingurițemuștar
sare
piper negru proaspăt măcinat
1 prafzahăr
Umplutură
150 gcastraveți sandwich feliați
1 - 2roșii medii
frunze de salată verde (puține)
7 feliibrânză Cheddar
Carne
600 gcarne tocată de vită
sare
piper proaspăt măcinat
3 - 4 linguriulei de gătit

Afișare produse

1

Aluatul

Încălziți laptele, topiți untul sau margarina în el. Puneţi făina într-un bol de amestecare și sfărâmaţi drojdia peste. Adăugați albușul, zahărul, sarea, amestecul de lapte și amestecați totul cu un mixer (cârlig de aluat) la viteza cea mai mică, apoi la cea mai mare, timp de aproximativ 5 minute pentru a forma un aluat omogen. Acoperiţi aluatul și îl lăsaţi să crească la loc călduț aproximativ 1 oră până s-a mărit vizibil. Între timp tapetați tava cu hârtie de copt.

2

Chiflele pentru burger

Frământați aluatul pe o suprafață de lucru ușor înfăinată. Împărțiți aluatul în 14 bucăți egale și modelați-le în bile. Turtiți bilele (Ø aproximativ 5 cm) și puneți-le pe tavă. Se acoperă și se lasă la crescut aproximativ 45 de minute. 
Preîncălziţi cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

3

Coaceți chiflele de burger

Se bate gălbenușul de ou cu laptele. Se întinde peste chifle, se presară cu semințe de susan și se coace.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 15 Minute

4

Puneţi chiflele de burger cu hârtia de copt pe un grătar și lăsaţi-le să se răcească. Pregătiți sosul, amestecați împreună crème fraîche, ketchup-ul, maioneza și muștarul. Se condimentează sosul cu sare, piper și zahăr.

5

Umplutura

Scurgeți castraveții murați, spălaţi roșiile și tăiaţi în felii subțiri. Curățați, spălați și rupeți salata verde în bucăți. Brânza cheddar se taie în sferturi de felii.

6

Burgerii

Puneți carnea de vită într-un bol, asezonați cu sare, piper și frământați. Din amestec formați 14 burgeri de aceeași dimensiune (Ø aproximativ 6 cm). Se încing 1-2 linguri de ulei într-o tigaie și se prăjesc pe ambele părți. Scoateți burgerii prăjiți din tigaie, așezați 2 sferturi de felii de brânză pe fiecare și țineţi la cald, la cuptor, pentru ca brânza să se topească puțin. Pregătiți-i şi pe restul în același mod, cu uleiul rămas.

7

Montajul

Tăiați chiflele în jumătate, pe orizontală, și întindeți sosul pe fiecare jumătate. Puneți o felie de roșii, carnea, una sau două felii de castravete și puțină salată verde pe jumătățile de jos. Dacă este necesar, distribuiți sosul rămas, puneți deasupra jumătatea superioară a chiflei și apăsați ușor. Eventual introduceți o frigăruie mică de lemn în burger și serviți imediat.

  • Dacă nu aveţi drojdie proaspătă, pregătiți aluatul cu 1 pachet drojdie uscată Dr. Oetker.
  • Chiflele de burger pot fi coapte cu 1-2 zile înainte sau se pot congela. Apoi pur și simplu coaceți din nou la temperatura specificată, timp de aproximativ 5 minute.
  • Puteți folosi un tăietor mic rotund pentru a modela chiftele.
  • Pentru o variantă vegetariană, se pot folosi chiftele vegetariene. Încălziți-le pentru scurt timp!
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.