Flag

Pâine cu drojdie uscată

15 felii
Dificilă
135
Pâine cu drojdie uscată din aluat dospit
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru o pâine mai ușoară, se poate folosi o maia care se obține amestecând laolaltă drojdie proaspătă, lapte, zahăr și puțină făină. 
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru aluat
Bol
Tigaie
Propsop de bucătărie
Tavă de copt tapetată cu hârtie de copt
Perie de foietaje

Ingrediente

Pentru aluat
1ou de mărime medie
200 mllapte (3.5% grăsime)
1 pachetdrojdie uscată (28 g)
840 mlfăină (tp 405) (500 g)
80 gzahăr (90 ml)
80 gunt topit
1 prafsare

Afișare produse

1

1

Pentru a face aluatul, se separă gălbenușul de albuș. Se încălzește laptele într-un vas în așa fel încât să fie călduț, apoi se frământă împreună cu drojdia, făina, zahărul, gălbenușul, untul și sarea până ce se obține un aluat elastic neted care nu se mai lipește. Se pune aluatul într-un bol curat, se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă să dospească aproximativ o oră la cca 30-35°C până când își dublează volumul.

2

2

Se frământă din nou aluatul și se modelează sub forma unei pâini rotunde. Se preîncălzește cuptorul (cuptor cu încălzire sus jos: 180°C, cuptor asistat de ventilator: 155°C). Se așază pâinea în tava tapetată cu hârtie de copt și cu un cuțit se crestează o cruce de aprox. 5 mm adâncime. Se unge cu galbenuș de ou și se coace cca. 30 minute.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 30 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 155 °C

  • Pentru o pâine mai ușoară, se poate folosi o maia care se obține amestecând laolaltă drojdie proaspătă, lapte, zahăr și puțină făină.