Pavlova vegană este o interpretare delicioasă și sănătoasă a celebrului desert. Cu o bază crocantă de bezea din aquafaba (lichidul din conservele de năut) și o cremă fină de cocos, este o experiență rafinată și sănătoasă pentru orice iubitor de dulce. Decorată cu fructe proaspete și arome naturale, Pavlova vegană vă va cuceri garantat. Bucuraţi-vă de o delicatesă plină de savoare și finețe, gata să vă încânte simțurile!
pentru rețeta Pavlova vegană
150 g | zeamă din conservă de boabe de năut |
1 linguriță | cremă tartar (bitartrat de potasiu) |
200 g | Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker |
5 g | Esență naturală de vanilie Madagascar |
400 ml | lapte de cocos cu cel puțin 17,3 g de grăsime per suta de grame, păstrată peste noapte în frigider |
25 g | Cacao Dr. Oetker |
14,3 g | Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker |
4,2 g | Esență naturală de vanilie Madagascar |
50 g | amestec de fructe de pădure proaspete |
Se preîncălzește cuptorul. Se desenează un cerc cu diametrul de circa 23 cm pe o hârtie de copt și se decupează, apoi se așază pe o tavă de copt.
Cuptor electric 120 °C
Cuptor cu aer cald 130 °C
recipe.preparation.gas 120 °C
Se scurge zeama din conserva cu boabe de năut, se pune într-un vas și se bate spumă, apoi se adaugă crema tartar și se continuă baterea la viteză maximă până când se formează moțuri mici. Se adaugă treptat zahărul cu o lingură, având grijă ca zahărul să fie bine încorporat înainte de fiecare nouă adăugare. Se continuă baterea spumei până când se îngroașă și devine lucioasă. Pentru a testa dacă zahărul este încorporat bune, luați între degete o mică cantitate de bezea și verificaţi să nu se mai simtă granulele de zahăr. Baterea va dura aproximativ 10 minute sau chiar mai mult. În spuma de bezea obținută se adaugă și extractul de vanilie.
Spuma de bezea se toarnă în mijlocul hârtie de copt. Folosind o spatulă, se întinde spuma în așa fel încât să acopere cu un strat întreaga suprafață a hârtie de copt, cu înălțime uniformă.
Se introduce în cuptor și se coace pentru o oră și 15 minute, apoi se oprește cuptorul și se lasă să se răcească în cuptor pentru circa 1-2 ore. Dacă nu se folosește imediat, bezeaua se păstrează într-un recipient închis ermetic.
Durată de coacere: 15 Minute
Asigurați-vă că laptele de cocos a fost ținut în frigider peste noapte astfel încât grăsimea s-a separat și s-a format un strat gros de grăsime în partea de sus a recipientului. Extrageți stratul de grăsime și puneți-l într-un bol mare, lăsând restul de apă de cocos în recipient.
Se bate grăsimea de cocos cu un mixer cu paletele de batere până când se îngroașă și formează moțuri mici. Se adaugă pudra de cacao, zahărul pudră și pasta de vanilie și se continuă baterea până la omogenizare. Crema se păstrează în frigider până la utilizare.
Puteți să preparați crema cu o zi înainte dacă sunteți în criză de timp.
Chiar înainte de a fi servită, prăjitura trebuie asamblată. Se așază bezeaua pe un platou și se acoperă cu cremă lăsând o porțiune mică liberă pe margine. Deasupra, în mijloc, se așază amestecul de fructe de pădure, apoi prăjitura poate fi servită.
Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Acordul dumneavoastră include și un posibil transfer de date în Statele Unite în sensul articolului 49 GDPR. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate, unde puteți găsi mai multe informații și despre transferurile de date către partenerii și furnizorii de tehnologie din Statele Unite. Vă puteți răzgândi în orice moment.
Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.
În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.
De asemenea, colaborăm cu furnizori de tehnologie care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.
da
Nu
Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.
De asemenea, lucrăm cu parteneri care care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.
da
Nu