Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură caramel

O prăjitură din categoria deserturilor de duminică cu care să ne bucurăm familia şi prietenii

1 bucată

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură caramel

Pentru foi:

3 ouă
10 linguri ulei
10 linguri lapte
5 linguri zahăr
500 g făină
2 lingurițe Esențe de vanilie 38 ml Dr. Oetker
1 linguriță Bicarbonat de amoniu Dr. Oetker
1 linguriță suc de lămâie

Pentru cremă:

300 g zahăr pentru caramel
4 ouă
300 g zahăr
250 g nuci
500 ml lapte
3 linguri făină
300 g unt
1 plic Finesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker

Pentru decorare:

2 plicuri Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Într-un vas se amestecă ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul și laptele și la final se adaugă făina și amoniul stins cu lămâie.

2

Se împarte aluatul în 4 bucăți și se coc 4 foi pe spatele tăvii, în partea din mijloc a cuptorului.

3

Se ard 300 g de zahăr. Se amestecă ouăle cu zahărul și se adaugă nuca măcinată, făina și laptele și se pun pe foc peste zahărul ars. Crema astfel preparată se fierbe până se îngroașă ca o smântână. Se ia de pe foc, se adaugă untul și se mai pune pe foc 5-7 minute. Se lasă la răcit.

4

Crema se împarte în 3 părți și se așează peste fiecare foaie.

5

Se pun plicurile de glazură într-un vas cu apă fierbinte timp de 5 minute până se înmoaie glazura, se taie colțul plicului și se ornează prăjitura.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii