Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură cu căpșuni și lămâie

O prăjitură răcoritoare

despre 15 bucăți

grad de dificultate ridicat 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură cu căpșuni și lămâie

Tavă de copt (30 x 40 cm):

Pentru aluat:

4 gălbenușuri
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
60 g zahăr pudră
4 albușuri
60 g zahăr
120 g făină

Pentru cremă:

500 g căpșuni
375 ml apă
100 g zahăr
2 plicuri Tort Gelee roșu Dr. Oetker

Pentru stratul de acoperire:

75 ml suc de lămâie
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
2 plicuri Tort-Gelee Transparent Dr. Oetker
250 ml smântână dulce (32% grăsime)
2 linguri zahăr pudră
1 plic Întăritor de frișcă Dr. Oetker

Pentru decorare:

căpșuni

preparation

Mod de preparare

1

Aluat: Gălbenușurile se freacă spumă cu coaja de lămâie și cu zahărul pudră folosind, mixerul (paletele de batere) Albușurile și zahărul se spumează iar apoi se încorporează în masa de gălbenușuri. Făina se cerne deasupra și se încorporează. Aluatul se toarnă într-o tavă de copt (30 x 35 cm), tapetată în prealabil cu hârtie de copt , și se nivelează. Tava se introduce pe grătarul din mijloc al cuptorului preîncălzit și se coace.

Cuptor electric 200 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

Durată de coacere: despre 12 Minute

Blatul se răstoarnă pe o hârtie de copt pe care s-a presărat zahăr pudră. Se desface hârtia de copt de pe fundul blatului. Blatul se taie în două jumătăți pe lățime iar una din jumătăți se înconjoară cu o ramă de copt.

2

Crema de căpșuni: Căpșunile, apa, zahărul și praful de Tort Gelee se pregătesc conform indicațiilor de pe plic. Jumătate din cantitatea fierbinte de jeleu de fructe se repartizează cu ajutorul unei linguri peste jumătatea de blat fixată de rama de patiserie. Deasupra se așază cealaltă jumătate de blat. Restul de jeleu de fructe se repartizează deasupra. Prăjitura se păstrează circa 1 oră la rece.

3

Crema de acoperire: Sucul de lămâie, Finesse-ul și Tort gelee-ul se amestecă bine și se lasă cca 15 minute la hidratat. Smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul și cu întăritorul de frișcă se spumează. Se pune puțină frișcă într-un poș pentru decor. Amestecul de suc de lămâie se încorporează în frișcă, apoi compoziția se toarnă peste prăjitură fără a se nivela. Căpșunile se taie felii și se aranjează peste prăjitură sub forma unei flori. Prăjitura se decorează cu frișcă.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii