Flag

Prăjitură cu mere, alune și topping de smântână

24 porții
Medie
40
O prăjitură delicioasa în care gustul merelor, textura alunelor și finețea cremei de smântână se îmbină armonios!
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Aluatul
Tavă de copt (30 x 40 cm)
Mixer

Ingrediente

Aluatul
10 buc.mere aprox. 1,4 kg
1 lingurăzeamă de lămâie
8albușuri
1 prafsare
125 gunt moale
125 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
8gălbenușuri
300 galune prăjite mărunțite
100 gmigdale feliate
2 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
Pentru decorare
100 galune mărunțite
1 plicZahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
Crema cu smântână
500 mlsmântână pentru frișcă rece
despre 2 plicuriGelatină albă Dr. Oetker
80 gzahăr pudră
2 plicuriZahăr Vanilinat Dr. Oetker
500 gsmântână fermentată

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
Picture - Gelatină albă Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pregătirea

Merele se curăță de coajă, se taie în jumătăți și se stropesc cu zeama de lămâie. Forma de copt se unge cu grăsime. Se preîncălzește cuptorul.

Poziție grătar: central

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Aluatul

Se pune sarea peste albușuri și se bat spumă, tare. Într-un vas de mixare se freacă spumă untul sau margarină folosind mixerul cu paletele de batere. Sub amestecare continuă se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul și zahărul vanilinat până ce se obține o masă legată. Se încorporează în continuare gălbenușurile, pe rând, unul câte unul, la viteza maximă, la circa ½ de minut fiecare. Se amestecă alunele cu praful de copt apoi amestecul se încorporează scurt la viteză medie, în două reprize. Se încorporează albușurile spumă prin mișcări de jos în sus. Compoziția de aluat se toarnă în tava de copt și se nivelează. Merele se așază peste aluat cu partea tăiată în jos și se apasă ușor. Se introduce forma în cuptor și se coace pentru cca. 25 de minute.

3

Se scoate tava cu prăjitură și se așază pe un grătar de bucătărie. Se lasă să se răcească.

4

Migdalele se prăjesc într-o tigaie, fără grăsime, până ce capătă o culoare maro-aurie, apoi imediat se amestecă cu zahărul cu scorțișoară.

5

Crema cu smântână

Gelatina se pune la înmuiat cu 50-100 ml apă și se lasă 10 minute. Se pune la încălzit pe baie de apă (max 60 de grade) amestecând încet până la dizolvarea totală. Smântâna rece pentru frișcă se bate la viteză mică cu mixerul. Se adaugă câteva linguri de frișcă în gelatină, se amestecă ușor, apoi se încorporează amestecul în frișcă.

Se încorporează zahărul, zahărul vanilinat și smântâna fermentată. Crema astfel obținută se întinde vălurit peste prăjitură. Se presară cu amestecul de alune și zahăr cu scorțișoară, apoi se lasă minim 2 ore la frigider.

  • Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.