Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură cu mere, alune și topping de smântână

O prăjitură cu mere, alune și cremă de smântână

24 porții

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură cu mere, alune și topping de smântână

Aluatul:

1 Tavă de copt (30 x 40 cm)
1 Mixer
10 buc. mere aprox. 1,4 kg
1 lingură zeamă de lămâie
8 albușuri
1 praf sare
125 g unt moale
125 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
8 gălbenușuri
300 g alune prăjite mărunțite
100 g migdale feliate
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker

Pentru decorare:

100 g alune mărunțite
1 plic Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker

Crema cu smântână:

500 ml smântână pentru frișcă rece
despre 2 plicuri Gelatină albă Dr. Oetker
80 g zahăr pudră
2 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
500 g smântână fermentată

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Merele se curăță de coajă, se taie în jumătăți și se stropesc cu zeama de lămâie. Forma de copt se unge cu grăsime. Se preîncălzește cuptorul.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: central

2

Aluatul

Se pune sarea peste albușuri și se bat spumă, tare. Într-un vas de mixare se freacă spumă untul sau margarină folosind mixerul cu paletele de batere. Sub amestecare continuă se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul și zahărul vanilinat până ce se obține o masă legată. Se încorporează în continuare gălbenușurile, pe rând, unul câte unul, la viteza maximă, la circa ½ de minut fiecare. Se amestecă alunele cu praful de copt apoi amestecul se încorporează scurt la viteză medie, în două reprize. Se încorporează albușurile spumă prin mișcări de jos în sus. Compoziția de aluat se toarnă în tava de copt și se nivelează. Merele se așază peste aluat cu partea tăiată în jos și se apasă ușor. Se introduce forma în cuptor și se coace pentru cca. 25 de minute.

3

Se scoate tava cu prăjitură și se așază pe un grătar de bucătărie. Se lasă să se răcească.

4

Migdalele se prăjesc într-o tigaie, fără grăsime, până ce capătă o culoare maro-aurie, apoi imediat se amestecă cu zahărul cu scorțișoară.

5

Crema cu smântână

Gelatina se pune la înmuiat cu 50-100 ml apă și se lasă 10 minute. Se pune la încălzit pe baie de apă (max 60 de grade) amestecând încet până la dizolvarea totală. Smântâna rece pentru frișcă se bate la viteză mică cu mixerul. Se adaugă câteva linguri de frișcă în gelatină, se amestecă ușor, apoi se încorporează amestecul în frișcă.

Se încorporează zahărul, zahărul vanilinat și smântâna fermentată. Crema astfel obținută se întinde vălurit peste prăjitură. Se presară cu amestecul de alune și zahăr cu scorțișoară, apoi se lasă minim 2 ore la frigider.

În loc de alune se pot folosi și migdale
Prăjitura se poate congela.