pentru rețeta Prăjitură de portocale cu inimioară
200 g | marțipan răzuit |
2 lingurițe | Cacao Dr. Oetker |
1 lingură | zahăr pudră |
180 g | unt moale |
150 g | zahăr pudră |
2 plicuri | Zahăr Vanilinat Dr. Oetker |
1 plic | Finesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker |
1 praf | sare |
3 | ouă |
220 g | făină |
1 linguriță | Praf de copt Dr. Oetker |
300 g | glazură albă |
ornamente din zahăr multicolore |
Umplutura de marțipan: Se frământă marțipanul împreună cu cacaua și cu zahărul pudră. Masa de marțipan se rulează pe un blat stropit cu apă pentru a-i da forma unui rulou cu o lungime de circa 20 de cm. Cu ajutorul unui cuțit se taie o crestătură de-a lungul ruloului, se desface puțin, iar marginile se rotunjesc. Ruloul se întoarce cu crestătura în jos iar partea de deasupra se modelează pentru a-i da forma de inimă.
Aluat: Untul, zahărul, zahărul vanilinat, zahărul vanilinat Bourbon, Finesse-ul de portocale și sare se bat cu mixerul (paletele de batere), până se formează o compoziție cremoasă. Se încorporează ouăle unul câte unul, apoi făina și praful de copt.
Compoziția se toarnă într-un poș cu orificiu de 9 mm și jumătate din cantitate se distribuie într-o formă de chec de 11 x 25 cm. Ruloul de marțipan, cu crestătura în sus se așează de-a lungul în compoziție, în centru. Apoi se distribuie restul de compoziție deasupra.
Aluatul se coace pe grătarul din treimea inferioară a cuptorului preîncălzit.
Cuptor electric 180 °C
Cuptor cu aer cald 160 °C
Durată de coacere: despre 50 Minute
Glazurare: Se glazurează prăjitura cu glazura albă.
Decorare: Înainte ca glazura să se întărească se presară pe laterale ornamentele din zahăr.