Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură de portocale cu inimioară

O prăjitură cu un aspect deosebit

despre 15 porții

grad de dificultate ridicat 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură de portocale cu inimioară

Formă de chec (11 x 30 cm):

Pentru umplutură:

200 g marțipan răzuit
2 lingurițe Cacao Dr. Oetker
1 lingură zahăr pudră

Pentru aluat:

180 g unt moale
150 g zahăr pudră
2 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
1 praf sare
3 ouă
220 g făină
1 linguriță Praf de copt Dr. Oetker

Pentru glazurare:

300 g glazură albă

Pentru decorare:

ornamente din zahăr multicolore

preparation

Mod de preparare

1

Umplutura de marțipan: Se frământă marțipanul împreună cu cacaua și cu zahărul pudră. Masa de marțipan se rulează pe un blat stropit cu apă pentru a-i da forma unui rulou cu o lungime de circa 20 de cm. Cu ajutorul unui cuțit se taie o crestătură de-a lungul ruloului, se desface puțin, iar marginile se rotunjesc. Ruloul se întoarce cu crestătura în jos iar partea de deasupra se modelează pentru a-i da forma de inimă.

2

Aluat: Untul, zahărul, zahărul vanilinat, zahărul vanilinat Bourbon, Finesse-ul de portocale și sare se bat cu mixerul (paletele de batere), până se formează o compoziție cremoasă. Se încorporează ouăle unul câte unul, apoi făina și praful de copt.

3

Compoziția se toarnă într-un poș cu orificiu de 9 mm și jumătate din cantitate se distribuie într-o formă de chec de 11 x 25 cm. Ruloul de marțipan, cu crestătura în sus se așează de-a lungul în compoziție, în centru. Apoi se distribuie restul de compoziție deasupra.

4

Aluatul se coace pe grătarul din treimea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 50 Minute

5

Glazurare: Se glazurează prăjitura cu glazura albă.

6

Decorare: Înainte ca glazura să se întărească se presară pe laterale ornamentele din zahăr.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii