Flag

Prăjitură fagure

15 porții
Medie
60
O prăjitură fină, cremoasă care îi va surprinde plăcut pe cei dragi
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru foi
Crăticioară
Tel
Mixer cu palete de batere
Sucitor
Tavă pentru copt
Hârtie pentru copt
Furculiţă
Lingură
Cană gradată

Ingrediente

Pentru foi
3ouă
125 gzahăr
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
2 plicuriZahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
1 prizăsare
115 gmiere
125 gunt
6 gBicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker - cu lămâie
500 gfăină
Pentru cremă
1 plicCremă pentru prăjituri cu gust de vanilie cu preparare cu unt
250 mllapte rece (de la frigider)
150 gunt moale
Pentru decor
50 galune de pădure mărunțite

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
Picture - Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker - cu lămâie
Picture - Cremă pentru prăjituri cu gust de vanilie cu preparare cu unt
1

Pentru foi
Într-o crăticioară se pun ouăle, zahărul, zahărul bourbon, zahărul cu scorţişoară, finesse portocale, sare şi se amestecă cu ajutorul unui tel, se adaugă mierea şi untul. Se încălzeşte pe foc, apoi după ce s-a topit untul se adaugă bicarbonatul de sodiu.

2

Compoziţia obţinută se pune într-un vas pentru mixer, se adaugă făina şi se amestecă cu spiralele până se obţine un aluat omogen.

3

Din aluatul obţinut se formează un rulou şi se împarte în 8 bucăţi.

4

Fiecare bucată de aluat se întinde sub forma unui dreptunghi (16 x 25 cm). Se procedează la fel şi cu celelalte bucăţi de aluat.

5

Se coc câte două foi în tava de aragaz, tapetată cu hârtie de copt, în partea de mijloc a cuptorului. Se procedează la fel cu aluatul pentru celelalte foi. Timp de coacere: aprox 7 minute.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 7 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

6

Pentru cremă
Într-un vas înalt se toarnă 250 ml lapte rece (de la frigider). Laptele proaspăt trebuie înainte fiert şi răcit.

7

Se toarnă conţinutul plicului peste lapte şi se adaugă 150 g unt moale (la temperatura camerei). Se amestecă cu mixerul la viteză mică la început, apoi la viteză mare, timp de 3-4 minute.

8

Crema obţinută se pune între foi. Se unge şi foaia de deasupra cu un strat de cremă şi se decorează cu alune de pădure tocate mărunt.