pentru rețeta Prăjitură vegană cu foi
Tavă de copt (circa 23 x 35 cm) | |
Hârtie de copt | |
Cântar de bucătărie | |
Vas de mixare | |
Mixer cu palete de batere | |
Tocător | |
Cuțit | |
Cratiță | |
Blender de mână | |
Poș cu duză (de cca 13 mm) | |
Şablon de decupare rotund (diametru de 6 cm) |
100 g | făină din grâu spelta (tip 630) |
50 g | alune măcinate |
50 g | Cacao Dr. Oetker |
1,5 lingurițe | Praf de copt Dr. Oetker |
1 linguriță | scorțișoară |
1 priză | sare |
120 ml | Băutură din soia Inedit simplă sau cu cacao |
100 g | mere - piure de mere, neîndulcit |
80 ml | sirop de arțar |
70 ml | ulei de nucă de cocos |
200 g | tofu - varianta mătăsoasă |
200 g | Decor Glazură cu gust de ciocolată Dr. Oetker (2 bucăţi) |
100 g | zmeură |
Roiniță rămurele de roiniță (sau mentă) |
Se preîncălzește cuptorul (180°C). Se tapetează tava cu hârtie de copt. Într-un vas de mixare se amestecă laolaltă făina spelta, alunele, cacaua pudră, praful de copt, scorțișoara și sarea. Într-un al doilea vas de mixare se amestecă băutura de soia, piureul de mere, siropul de arțar și uleiul de cocos. Se încorporează amestecul lichid în amestecul praf, iar compoziția obținută se toarnă în tava de copt. Se coace pe grătarul din mijloc al cuptorului circa 15 minute apoi se lasă să se răcească.
Cuptor electric 180 °C
Groove/Height: central
Durată de coacere: 15 Minute
Între timp se încălzește glazura în apă conform instrucțiunilor. Se amestecă tofu cu glazura topită cu blenderul de mână până la omogenizare completă. Se lasă în repaus cca 10 minute până ce crema se îngroașă puțin.
Din blatul de prăjitură se decupează cercuri folosind șablonul de tăiere. Numărul de forme decupate trebuie să fie par deoarece fiecare prăjitură va fi formată din câte două cercuri. Crema se mai amestecă o dată scurt apoi se toarnă în poș. Cu ajutorul poșului se toarnă stropi de cremă pe câte un cerc de blat, se acoperă cu un al doilea cerc de blat peste care se toarnă de asemenea câțiva stropi de cremă. Se repetă operația pentru restul cercurilor de blat. Prăjiturile se decorează cu zmeură și roiniță și se păstrează la rece până la servire.
Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.
Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.
În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.
da
Nu
Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.
da
Nu