Flag

Prăjituri-acadele de Ziua Mamei

16 bucăți
Medie
40
Aceste prăjituri-acadele adorabile se prepară atât de ușor dintr-o prăjitură gata făcută, glazură și decoruri.
Aceste prăjituri-acadele de Ziua Mamei, preparate cu grijă și decoruri alese, transmit un mesaj special într-o zi specială! Delicioasele surprize sunt perfecte pentru a adăuga un strop de bucurie la momentul potrivit. Cu un amestec bogat de arome și culori vii, fiecare acadea este o mică operă de...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Prăjiturile acadele se pot păstra în doze închise ermetic până la 5 zile.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Aveți nevoie de
bețișor

Ingrediente

Pentru compoziția de prăjituri acadele
300 gprăjituri cu lămâie gata preparată (din comerț)
2 - 3 lingurispumă de fructe căpșuni și zmeură
Pentru decorare
150 gglazură albă
1 lingurăulei
decoruri pentru presărat Dr. Oetker
1 plicdecoruri litere și numere

Afișare produse

1

Compoziția de prăjituri-acadele

Pentru prepararea compoziției de prăjituri-acadele se fărâmițează fin prăjitura cu lămâie într-un vas de mixare. Se adaugă spuma de fructe și se amestecă laolaltă până ce se formează o compoziție maleabilă, omogenă. Se lasă circa 15 minute în repaus.

Compoziția se apasă cu mâinile, apoi cu un sucitor se rulează între foi de hârtie de copt, foaie cu grosimea de 1,5 cm. Cu șabloane de aluat în formă de inimă de circa 4 cm diametru se  decupează 16 inimioare, care se lasă apoi 15 minute la rece.

2

Pentru decorare acadele prăjitură de Ziua Mamei

Glazura împreună cu uleiul se topesc pe baie de abur la foc mic. Bețișoarele se scufundă în glazura topită și apoi se înfig în partea de jos a inimioarelor. Se așteaptă puțin să se usuce. Acadelele se scufundă în glazura albă, folosind o lingură pentru acoperire completă. Înainte de a face priză, se presară cu decor sau se decorează cu litere și numere după dorință. Acadelele se fixează în pahare în care se pune zahăr.

  • Prăjiturile acadele se pot păstra în doze închise ermetic până la 5 zile.