Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Rainbow cake

Un desert pe care nu te saturi să îl privești

despre 12 - 14 porții

grad de dificultate ridicat 90 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Rainbow cake

Pentru blat:

Formă rotundă de copt (Ø 18 cm)
2 plicuri Mix pentru ceva dulce/Pandișpan Dr. Oetker
10 ouă
60 ml apă
4 pachete Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
2 pachete Colorant alimentar galben Dr. Oetker
1 pachet Colorant alimentar verde Dr. Oetker
3 pachete Colorant alimentar albastru Dr. Oetker

Pentru cremă:

2 plicuri Cremă pentru prăjituri cu gust de vanilie cu preparare cu unt
400 ml lapte rece (de la frigider)
300 g unt moale 82% grăsime

preparation

Mod de preparare

Pentru blat

1. Conţinutul celor 2 pachete de Mix pentru blat de tort /pandișpan, ouăle și apa se pun într-un vas și se amestecă cu mixerul pentru început la viteză mică până se omogenizează  compoziţia și apoi la viteză mare timp de 5 minute.

2. Compoziţia obţinută se împarte în mod egal și se pune în șapte boluri. Se adaugă coloranţii conform recomandărilor de mai jos.
Pentru blatul roșu: 1 tub colorant alimentar roșu 
Pentru blatul portocaliu: 1 tub colorant alimentar galben și 40 picături colorant alimentar  roșu 
Pentru blatul galben: 1 tub colorant alimentar galben 
Pentru blatul verde: 1 tub colorant alimentar verde 
Pentru blatul bleu:  35 picături colorant alimentar albastru 
Pentru blatul albastru închis: 2 tuburi colorant alimentar albastru și 80 picături (1/2 tub) colorant alimentar roșu 
Pentru blatul violet: 2 tuburi colorant alimentar roșu si 30 picături colorant alimentar albastru 

3. După coacere, blaturile se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

recipe.preparation.groove/height central

Durată de coacere: despre 20 - 25 Minute

Pentru cremă

1. Într-un vas înalt se toarnă 400 ml lapte rece (de la frigider). Laptele proaspăt trebuie înainte fiert și răcit.

2. Se toarnă conţinutul plicului peste lapte și se adaugă 300 g unt moale (la temperatura camerei).

3. Se amestecă cu mixerul la viteză mică la început, apoi la viteză mare, timp de 4 minute.

Asamblare

1. Se pune  pe suport o placă circulară cu un diametru puţin mai mare decât al tortului și se pune desupra un strat subţire de cremă. Astfel blatul nu va aluneca. Fiecare blat trebuie uns cu un strat subţire de cremă, apoi cu un strat de aproximativ 2 cm. Blaturile se așează în ordinea din curcubeu.

2. Se unge bine atât ultimul blat, cât și pe margini și se îmbracă tortul într-un strat uniform de cremă.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii