Flag

Ruladă cu cireșe

despre 10 - 15 bucăți
Ușoară
60
O prăjitură rafinată și gustoasă
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În funcție de preferințe, se pot încorpora suplimentar în frișcă și 1-2 linguri suc de cireșe sau vișine.
Recipe Tips
Puteți prepara rulada cu circa 1-2 zile înainte de servire.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
4ouă
4 linguriapă fierbinte
125 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
75 gfăină
25 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
25 gCacao Dr. Oetker
1 linguriță rasăPraf de copt Dr. Oetker
Pentru umplutură
3 foiGelatină Dr. Oetker
600 mlfrișcă
1 lingurăzahăr
250 gcireșe sau vișine congelate
Pentru decorare
25 gciocolată neagră
25 gciocolată albă
100 gcireșe sau vișine proaspete

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Gelatină Dr. Oetker
1

Pentru blat, se bat spumă ouăle cu apa, folosind mixerul la viteză mare, circa 1 minut. Se amestecă zahărul cu zahărul vanilinat și se adaugă prin presărare lentă peste spumă, apoi se continuă mixarea încă 2 minute.

2

Făina se amestecă cu amidonul alimentar, cacaoa și praful de copt. Amestecul rezultat se încorporeaza în spuma de ouă, folosind mixerul, la viteză mică.

3

Compoziția de blat se toarnă și se întinde uniforma în tava de copt (30 x 40 cm), unsă și tapetată cu hârtie de copt.Tava se introduce în cuptor și se coace.

Durată de coacere: 10 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 220 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 200 °C

4

Imediat după ce blatul este scos din cuptor, se răstoarnă pe un prosop de bucătărie, tapetat cu zahăr pudră. Hârtia de copt se umezește cu puțină apă rece, apoi cu mare grijă, dar cât mai rapid, se desprinde de pe blat. Blatul se rulează în prosopul de bucătărie și se lasă să se răcească.

5

Pentru umplutură, se înmoaie gelatina conform indicațiilor de pe plic. Frișca împreună cu zahărul se bat spumă tare. Gelatina se dizolvă într-un vas, la foc mic, amestecând continuu. Se păstrează din frișca bătută 2 linguri și se amestecă cu gelatina. Masa de gelatină se încorporează apoi în restul de frișca.

6

Rulada de blat se desface cu atenție, apoi peste blat se întind două treimi din umplutura cu frișcă și se adaugă cireșe. Acestea pot fi congelate, din compot sau proaspete. 

7

Din masa de cireșe se păstrează pentru decorare 1 lingură, iar restul se distribuie peste cremă. Blatul se rulează apoi pe latura lungă.

8

Peste ruladă se întinde restul de frișcă și se decorează cu ajutorul unui pieptene de bucătărie. Rulada cu cireșe se lasă la rece circa 2 ore.

9

Pentru decorare, se răzuiesc ambele sortimente de ciocolată. Înainte de servire, se presară peste ruladă și se ornează și cu cireșele păstrate.

  • În funcție de preferințe, se pot încorpora suplimentar în frișcă și 1-2 linguri suc de cireșe sau vișine.
  • Puteți prepara rulada cu circa 1-2 zile înainte de servire.