Tartă cu cremă de fistic și zmeură

O tartă cremoasă cu fistic și zmeură

8 porții

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tartă cu cremă de fistic și zmeură

Pentru blat:

1 buc. Mix pentru tarte
1 ou
150 g unt rece
3 linguri Cacao Dr. Oetker

Pentru jeleul de zmeură:

250 g zmeură
3 linguri zahăr
Gelatină albă Dr. Oetker - jumătate de plic

Pentru cremă:

50 g unt
300 g ciocolată albă
250 ml smântână pentru frișcă
Gelatină albă Dr. Oetker - jumătate de plic
100 g fistic mărunțit
1 linguriță Esență de migdale 38 ml Dr. Oetker
1 linguriță Esență naturală de vanilie Madagascar

Pentru decorare:

fistic mărunțit
boboci de trandafiri comestibili
zmeură proaspătă

preparation

Mod de preparare

1

Blatul

Se toarnă într-un bol mixul pentru blat de tarte, untul rece, 1 ou și 3 linguri de cacao. Se mixează toate ingredientele la robotul de bucătărie până capătă consistența unui aluat. Se întinde o foaie de aluat de aproximativ 0,5 cm și se așază în tava pentru tarte, presând-o bine pe fundul tăvii. Se găurește aluatul din loc în loc cu o furculiță și se coace 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (cuptor electric) sau la treapta 2-3 (cuptor cu gaz), astfel: 15 minute cu hârtie de copt și greutăți puse deasupra aluatului (orez, fasole etc.), iar restul de 15 minute fără aceste greutăți. 

Cuptor electric 180 °C

Durată de coacere: 30 Minute


2

Jeleul de zmeură

Se pun zmeura și zahărul într-un vas, la foc mediu, pasând zmeura și amestecând continuu ca să nu se lipească. Se lasă să fiarbă timp de aproximativ 10 minute. În acest timp, punem ½ din plicul de gelatină la hidratat cu aproximativ 50 ml de apă. După cele 10 minute, punem gelatina la bain-marie și amestecăm constant, până ce se topesc granulele și lichidul devine transparent. Se ia totul de pe foc, se strecoară piureul de zmeură, se adaugă gelatina și se amestecă. Când s-a răcit lichidul, se adaugă peste blat și se transferă la frigider, până ce jeleul se întărește complet. 


3

Crema

Se taie ciocolata în bucățele mici. Se pune 150 ml smântână la încălzit pe foc mic și se ține până ce aproape dă în clocot. Atenție, însă, nu trebuie să fiarbă! Când smântâna este aproape de punctul de fierbere, se toarnă peste ciocolată, se amestecă cu 50 g unt și cu restul de plic de gelatină (hidratată în prealabil și topită bine la bain marin) și se lasă încă 5 minute să se înmoaie, fără a amesteca. După cele 5 minute, smântâna, ciocolata și restul de ingrediente se încorporează cu ajutorul unui tel, amestecând lent ca să se omogenizeze. Se lasă apoi compoziția la rece cel puțin 1 oră. După ce se scoate de la frigider, se adaugă în compoziția de cremă 100 ml smântână pentru frișcă și se bate cu mixerul câteva minute până când crema se îngroașă bine.
Se adaugă fisticul mărunțit cu un cuțit și se amestecă bine totul. Crema poate fi apoi strecurată, pentru un ganache fin, sau poate fi lăsată ca atare, păstrând textura crocantă dată de fisticul mărunțit. 
Se toarnă crema peste jeleul de zmeură de pe blat și se dă la rece până când crema se întărește complet. Se recomandă a se lăsa la rece minimum câteva ore, ideal peste noapte.


4

Decorarea

Când ganache-ul de ciocolată s-a întărit complet, decorăm tarta cu fistic zdrobit și boboci de trandafir comestibili. La final, tarta se decorează de jur împrejur și cu un rând cu zmeură proaspătă.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Acordul dumneavoastră include și un posibil transfer de date în Statele Unite în sensul articolului 49 GDPR. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate, unde puteți găsi mai multe informații și despre transferurile de date către partenerii și furnizorii de tehnologie din Statele Unite. Vă puteți răzgândi în orice moment.

 

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs. 

De asemenea, colaborăm cu furnizori de tehnologie care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

De asemenea, lucrăm cu parteneri care care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.

da

Nu