Tartă cu cremă de fistic și zmeură

O tartă cremoasă cu fistic și zmeură

8 porții

grad de dificultate redus 30 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tartă cu cremă de fistic și zmeură

Pentru blat:

1 buc. Mix pentru tarte
1 ou
150 g unt rece
3 linguri Cacao Dr. Oetker

Pentru jeleul de zmeură:

250 g zmeură
3 linguri zahăr
5 g Gelatină albă Dr. Oetker

Pentru cremă:

400 g ciocolată albă
200 ml smântână pentru frișcă
100 g fistic mărunțit
1 linguriță Esență de migdale 38 ml Dr. Oetker
1 linguriță Esențe de vanilie 38 ml Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Blatul

Se mixează toate ingredientele la robotul de bucătărie până capătă consistența unui aluat. Se întinde o foaie de 0,5 cm și se așază în tava pentru tarte, presând-o bine pe fundul tăvii. Se găurește aluatul din loc în loc cu o furculiță și se coace 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (cuptor electric) sau treapta 2-3 (cuptor cu gaz), astfel: 15 minute cu hârtie de copt și greutăți (orez, fasole etc.), iar restul de 15 minute fără. 

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 30 Minute

2

Jeleul

Se pun zmeura și zahărul într-un vas, pe foc mediu, amestecând și pasând zmeura. Se lasă să fiarbă timp de aproximativ 10 minute. În acest timp, gelatina va sta la hidratat cu 50 ml de apă. După cele 10 minute, punem gelatina la bain-marie și amestecăm constant, până ce se topesc granulele și lichidul devine transparent. Se ia totul de pe foc, se strecoară piureul de zmeură, se adaugă gelatina și se amestecă. Când s-a răcit lichidul, se adaugă peste blat și se transferă la frigider, până ce jeleul se întărește complet. 

3

Crema

Se taie ciocolata fin. Se pune smântâna la încălzit pe foc mic și se ține până ce aproape dă în clocot. Atenție, însă, nu trebuie să fiarbă! Când smântâna este aproape de punctul de fierbere, se toarnă peste ciocolată și se lasă 5 minute, fără a amesteca. După cele 5 minute, smântâna și ciocolata se încorporează cu ajutorul unui tel, amestecând lent. Se adaugă fisticul și se amestecă. Crema poate fi strecurată, pentru un ganache fin, sau poate fi lăsată ca atare, păstrând textura crocantă dată de fistic. Se toarnă crema peste jeleul de zmeură de pe blat și se dă la rece până când crema se întărește complet. Se recomandă a se lăsa la rece minimum câteva ore, ideal peste noapte.
Când ganache-ul de ciocolată s-a întărit complet, decorăm tarta cu fistic zdrobit și boboci de trandafir comestibili.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu