Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort cu iaurt și căpșuni

Un tort de fructe excelent, marmorat cu căpșuni și cremă de iaurt pe un blat de migdale crocante - una dintre rețetele delicioase de vară Dr. Oetker

12 felii

grad de dificultate mediu 80 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu iaurt și căpșuni

Aluatul:

Formă rotundă de copt (Ø 26 cm)
Mixer
Tel
100 g făină
100 g migdale mărunțite
1 vârf de cuțit Praf de copt Dr. Oetker
100 g zahăr
100 g unt sau margarină, moale

Crema de iaurt:

10 foi Gelatină albă Dr. Oetker
450 g iaurt
200 g zahăr
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
6 linguri zeamă de lămâie
750 g smântână pentru frișcă, rece

Crema de căpșuni:

500 g căpșuni
5 foi Gelatină Dr. Oetker
100 g zahăr
2 linguri zeamă de lămâie

Decor:

250 g smântână pentru frișcă, rece
1 plic Întăritor de frișcă Dr. Oetker
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
6 frunze de mentă sau frunze de roiniță (Melissa oficinalis)

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Se unge baza formei de copt și se preîncălzește cuptorul.

2

Aluatul

Făina, migdalele și praful de copt  se amestecă într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor apoi se amestecă laolaltă cu mixerul (cu paletele de frământare) la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat sfărâmicios. Aluatul se distribuie uniform în forma de copt și se nivelează prin apăsare folosind dosul unei linguri. Se introduce forma de copt în cuptor și se coace. Se îndepărtează marginea formei de copt. Se desprinde baza formei de copt însă nu se îndepărtează. Se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

Cuptor electric 200 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 20 Minute

3

Crema de căpșuni

Pentru crema de căpșuni se spală căpșunile, se curăță și se taie în sferturi sau în jumătăți. Blatul se așază pe un platou de tort și se înconjoară cu un inel de tort.


Gelatina se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Căpșunile, zahărul și zeama de lămâie se pasează. Gelatina se dizolvă conform indicațiilor de pe ambalaj. Mai întâi se amestecă cca 3 linguri de căpșuni pasate în gelatina dizolvată folosind un tel apoi gelatina se încorporează în masa de căpșuni pasate. Crema de căpșuni astfel obținută se toarnă peste crema de iaurt și cu ajutorul unei furculițe se execută mișcări în masa de creme în așa fel încât să se obțină un aspect marmorat. Tortul se păstrează minim 3 ore la frigider, cel mai bine peste noapte.

4

Crema de iaurt

Gelatina se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Iaurtul, zahărul, coaja rasă de lămâie Finesse și zeama de lămâie se amestecă laolaltă într-un vas de mixare. Gelatina se dizolvă conform indicațiilor de pe ambalaj. Mai întâi se amestecă cca 3 linguri de cremă de iaurt în gelatina dizolvată folosind un tel. Apoi gelatina se încorporează în restul de cremă de iaurt. Smântâna pentru frișcă se bate spumă tare. Când crema începe să gelifice se încorporează frișca. Crema astfel obținută se întinde peste blat.

5

Decorarea

Inelul de tort se desprinde cu grijă și se îndepărtează. Smântâna pentru frișcă împreună cu întăritorul de frișcă și zahărul vanilinat se bate spumă tare. Cu frișca astfel obținută se acoperă decorativ tortul. Se ornează cu frunze de mentă sau de roiniță. Până la servire se păstrează la rece.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii