Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort cu smântână și căpșuni

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu smântână și căpșuni

Formă rotundă de copt (Ø 26 cm):

Pentru aluat:

80 g unt sau margarină moale
170 g făină
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
80 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
2 ouă
75 ml zară

Pentru stratul de acoperire:

500 g smântână
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
2 linguri zahăr
500 g căpșuni

Pentru glazurare:

1 plic Tort-Gelee Transparent Dr. Oetker
250 ml suc de portocale

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se topește untul sau margarina într-un vas, apoi se lasă să se răcească.

2

Într-un vas, care se poate închide cu capac (volum de 3l), se amestecă făina cu praful de copt, zahărul și zahărul vanilinat. Se adaugă ouăle, untul sau margarina și zara. Se pune capacul și se se scutură energic vasul (circa 15-30 sec.), astfel încât să se omogenizeze amestecul.

3

Aluatul se toarnă în forma rotundă de copt (unsă, Ø 26 cm), se nivelează și se coace.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 25 Minute

4

Blatul se scoate din formă, se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească puțin, apoi se așază pe un platou de tort. Inelul formei de copt se montează în jurul blatului.

5

Pentru stratul de acoperire, se amestecă smântâna cu zahărul și cu zahărul vanilinat. Se întinde această compoziție peste blat, apoi se lasă să se răcească complet.

6

Căpșunile se spală, se scurg bine, se îndepărtează codițele, se taie felii, apoi se aranjează sub forma unor țigle pe acoperiș peste stratul anterior.

7

Se prepară un jeleu din plicul deTort Gelee, conform instrucțiunilor de pe plic, dar folosind sucul de portocale si fără adaos zahăr. Jeleu se toarnă peste căpșuni, cât este încă în stare caldă.Tortul se păstrează la rece minim o oră.

Cu fructe

despre 10 - 15 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii