Tort de iarnă, cu mere

Un tort cremos cu compot de mere

16 bucăți

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort de iarnă, cu mere

Pentru forma de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 26 cm):

Hârtie de copt
grăsime

Compot de mere:

1 plic praf de sos cu gust de vanilie - preparare prin fierbere
200 ml suc de mere
500 g mere
Zeama de la o lămâie
50 g zahăr

Aluat:

2 albușuri (mărime M)
175 g zahăr
80 g unt sau margarină moale
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
2 gălbenușuri (mărime M)
1 ou (mărime M)
100 g făină
1 linguriță rasă Praf de copt Dr. Oetker
3 linguri lapte

Garnitura:

8 foi Gelatină Dr. Oetker albă
200 ml smântână pentru frișcă
250 g brânză Mascarpone (brânză italienească proaspătă)
300 g iaurt
75 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
100 ml suc de mere

Pentru presărare:

scorțișoară măcinată

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Se unge baza formei de copt și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Cuptor electric 200 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

2

Compotul de mere

Praful de sos desert se amestecă cu 5 linguri de suc de mere. Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, apoi în cubulețe. Cubulețele de mere, zeama de lămâie, restul de suc de mere și zahărul se amestecă laolaltă și se călesc circa 3 minute într-o oală. Se adaugă amestecul de praf de sos desert și suc de mere, se mai dă o dată în fiert, apoi se lasă compotul astfel obținut să se răcească.

3

Aluat

Albușurile de ouă și 100 g de zahăr se bat spumă tare. Într-un vas de mixare se freacă spumă untul (sau margarina) folosind mixerul cu paletele de batere. Se adaugă treptat zahărul și zahărul vanilinat amestecând continuu până ce se obține o compoziție legată. Se încorporează câte un ou, pe rând, la jumătate de minut fiecare, amestecând cu mixerul la viteză maximă. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează alternând cu laptele, scurt, cu mixerul la viteză medie. Se încorporează spuma de ouă. Compoziția de aluat se toarnă în forma de copt. Se introduce forma de copt în cuptor și se coace.

Groove/Height: în partea de jos

Durată de coacere: 25 Minute

Se desprinde și se îndepărtează marginea detașabilă a formei de copt. Blatul se răstoarnă pe un grătar de bucătărie tapetat cu hârtie de copt. Se desprinde baza formei de copt, apoi blatul se lasă să se răcească.

4

Garnitura

Gelatina se înmoaie conform indicațiilor de pe plic. Se desprinde hârtia de copt de pe blat apoi blatul se așază pe un platou de tort iar în jurul lui se montează un inel de tort sau marginea detașabilă a formei de copt, curățată în prealabil. Smântâna pentru frișcă se bate spumă tare. Brânza mascarpone, iaurtul, zahărul și zahărul vanilinat se amestecă laolaltă. Sucul de mere se încălzește într-o oală, apoi se adaugă gelatina înmuiată și se lasă să se disperseze complet. Se adaugă 4 linguri din amestecul cu iaurt peste soluția de gelatină și se amestecă cu un tel. Amestecul de gelatină se toarnă apoi peste restul de compoziție cu iaurt și se amestecă bine. Imediat ce compoziția începe să gelifice, se încorporează frișca și, la final, compotul de mere. Crema astfel obținută se toarnă peste blat, se nivelează apoi prăjitura se lasă minim 3 ore la frigider.

5

Se desprinde și se îndepărtează inelul de tort sau marginea detașabilă a formei de copt. Înainte de servire, tortul se pudrează cu scorțișoară măcinată.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Acordul dumneavoastră include și un posibil transfer de date în Statele Unite în sensul articolului 49 GDPR. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate, unde puteți găsi mai multe informații și despre transferurile de date către partenerii și furnizorii de tehnologie din Statele Unite. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs. 

De asemenea, colaborăm cu furnizori de tehnologie care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

De asemenea, lucrăm cu parteneri care care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.

da

Nu