Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort de iarnă, cu mere

Un tort cremos cu compot de mere

16 bucăți

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort de iarnă, cu mere

Pentru forma de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 26 cm):

Hârtie de copt
grăsime

Compot de mere:

1 plic praf de sos cu gust de vanilie - preparare prin fierbere
200 ml suc de mere
500 g mere
Zeama de la o lămâie
50 g zahăr

Aluat:

2 albușuri (mărime M)
175 g zahăr
80 g unt sau margarină moale
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
2 gălbenușuri (mărime M)
1 ou (mărime M)
100 g făină
1 linguriță rasă Praf de copt Dr. Oetker
3 linguri lapte

Garnitura:

8 foi Gelatină Dr. Oetker albă
200 ml smântână pentru frișcă
250 g brânză Mascarpone (brânză italienească proaspătă)
300 g iaurt
75 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
100 ml suc de mere

Pentru presărare:

scorțișoară măcinată

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Se unge baza formei de copt și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Cuptor electric 200 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

2

Compotul de mere

Praful de sos desert se amestecă cu 5 linguri de suc de mere. Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, apoi în cubulețe. Cubulețele de mere, zeama de lămâie, restul de suc de mere și zahărul se amestecă laolaltă și se călesc circa 3 minute într-o oală. Se adaugă amestecul de praf de sos desert și suc de mere, se mai dă o dată în fiert, apoi se lasă compotul astfel obținut să se răcească.

3

Aluat

Albușurile de ouă și 100 g de zahăr se bat spumă tare. Într-un vas de mixare se freacă spumă untul (sau margarina) folosind mixerul cu paletele de batere. Se adaugă treptat zahărul și zahărul vanilinat amestecând continuu până ce se obține o compoziție legată. Se încorporează câte un ou, pe rând, la jumătate de minut fiecare, amestecând cu mixerul la viteză maximă. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează alternând cu laptele, scurt, cu mixerul la viteză medie. Se încorporează spuma de ouă. Compoziția de aluat se toarnă în forma de copt. Se introduce forma de copt în cuptor și se coace.

Groove/Height: în partea de jos

Durată de coacere: 25 Minute

Se desprinde și se îndepărtează marginea detașabilă a formei de copt. Blatul se răstoarnă pe un grătar de bucătărie tapetat cu hârtie de copt. Se desprinde baza formei de copt, apoi blatul se lasă să se răcească.

4

Garnitura

Gelatina se înmoaie conform indicațiilor de pe plic. Se desprinde hârtia de copt de pe blat apoi blatul se așază pe un platou de tort iar în jurul lui se montează un inel de tort sau marginea detașabilă a formei de copt, curățată în prealabil. Smântâna pentru frișcă se bate spumă tare. Brânza mascarpone, iaurtul, zahărul și zahărul vanilinat se amestecă laolaltă. Sucul de mere se încălzește într-o oală, apoi se adaugă gelatina înmuiată și se lasă să se disperseze complet. Se adaugă 4 linguri din amestecul cu iaurt peste soluția de gelatină și se amestecă cu un tel. Amestecul de gelatină se toarnă apoi peste restul de compoziție cu iaurt și se amestecă bine. Imediat ce compoziția începe să gelifice, se încorporează frișca și, la final, compotul de mere. Crema astfel obținută se toarnă peste blat, se nivelează apoi prăjitura se lasă minim 3 ore la frigider.

5

Se desprinde și se îndepărtează inelul de tort sau marginea detașabilă a formei de copt. Înainte de servire, tortul se pudrează cu scorțișoară măcinată.