Tort Doboş

Un tort cu ciocolată delicios și foarte ușor de preparat

10 felii

grad de dificultate redus 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort Doboş

Blat:

1 pachet Foi subțiri pentru prăjituri 430g Dr. Oetker

Cremă:

4 ouă
200 g zahăr tos
250 g unt cu 82% grăsime
3 linguri Cacao Dr. Oetker
1 plic Zahăr vanilinat bourbon Dr. Oetker
200 g ciocolată amăruie (minim 45% cacao)
Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
Esență naturală de vanilie Madagascar

Glazură:

1 pachet Foi subțiri pentru prăjituri 430g Dr. Oetker
200 g zahăr tos

preparation

Mod de preparare

1

Crema

Se mixează într-un bol zahărul împreună cu ouăle, la temperatura camerei, până își triplează volumul, apoi se pune compoziția într-un vas pe baie de aburi și se amestecă în mod constant, timp de aproximativ 10-15 minute (până ce amestecul ne frige ușor la deget la atingere). Se ia amestecul de pe foc, se lasă la răcit puțin, apoi se bate la mixer circa 2 minute.
Se topește ciocolata amăruie pe bain-marie, apoi se lasă la răcit. Când aceasta s-a răcit complet, se încorporează cu amestecul cu ouă.
Separat, într-un alt vas, se bate untul (untul se scoate de la frigider cu circa 30 de minute înainte de preparare, se taie în cubulețe și se lasă la temperatura camerei pentru a se înmuia cât mai bine), circa 1 minut, până se deschide la culoare, apoi se adaugă treptat zahărul pudră și cacaoa și se mixează încă 2 minute. La final, se adaugă peste ea compoziția inițială cu ouă mixată cu ciocolata, treptat, câte o lingură pe rând. Se adaugă la final, pentru aromă, câteva picături de esență de vanilie de Madagascar și câteva picături de esență de rom, în funcție de preferințe. 

2

Asamblare

Foile subțiri pentru prăjituri precoapte se scot din pachet (sunt necesare circa 8-9 foi subțiri de prăjituri, tăiate în jumătate, pe lung). Se unge apoi fiecare foaie cu cremă, după care se îmbracă în cremă toată prăjitura, în mod cât mai uniform.

3

Decorare

Se pune zahărul tos într-un vas pe foc și se amestecă până se topește și devine zahăr caramelizat, de culoare arămie. Pregătim separat o foaie subțire de prăjitură, tăiată în jumătate pe lung (ca cele din tort), un cuțit și puțin unt. Se toarnă o parte din zahărul ars fierbinte peste această foaie și se întinde rapid cu o spatulă. După ce turnăm zahărul ars peste foaie, îl lăsăm puțin să se întărească și apoi, cu cuțitul tras prin unt, tăiem felii din acest strat îmbibat cu zahăr ars, sub forma unor biscuiți pe care îi vom folosi pentru a decora tortul pe deasupra.
Separat, cu ajutorul unei furculițe, lângă foaie, se creează modele (firișoare) de zahăr ars pe o foaie de hârtie de copt, mișcând rapid furculița înainte și înapoi, astfel încât zahărul ars să se întărească ulterior în diferite modele. 
Cu ajutorul unui posh, pe deasupra tortului, punem cremă din loc în loc, iar pe aceasta vom sprijini câte un biscuit cu zahăr ars din cei tăiați anterior. Decorăm apoi și cu câteva modele din zahăr ars, din cele realizate pe foaia de copt și lăsăm tortul la frigider, peste noapte, la rece, pentru a se înmuia foile. Pentru ca foile să se înmoaie cât mai bine de la cremă, se recomandă ca tortul să se prepare cu 1- 2 zile înainte de servirea sa.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Acordul dumneavoastră include și un posibil transfer de date în Statele Unite în sensul articolului 49 GDPR. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate, unde puteți găsi mai multe informații și despre transferurile de date către partenerii și furnizorii de tehnologie din Statele Unite. Vă puteți răzgândi în orice moment.

 

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs. 

De asemenea, colaborăm cu furnizori de tehnologie care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

De asemenea, lucrăm cu parteneri care care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.

da

Nu