Tort Ren

Tort tematic în formă de ren - inspirație pentru sezonul de Crăciun

12 felii

grad de dificultate ridicat 240 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort Ren

Pentru decorare:

4 țepușe din lemn pentru frigărui
1 plic Întăritor de frișcă Dr. Oetker
100 g Fondant Dr. Oetker alb
Cacao Dr. Oetker pudră
Colorant alimentar negru
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Ornamente Fulgi Îndulciți

Blatul:

Sucitor
Cuțit mic
Hârtie de copt
Liniar
2 Forme de copt cu margine detașabilă (diametru de 15 cm)
Vas de mixare
Mixer cu palete de batere
Cuțit lat
Cuțit paletă
Poș cu cap stelat
250 g unt moale
180 g zahăr
1 priză sare
4 ouă - mărime M
250 g făină
70 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
2 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker
50 g Fulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
180 ml lapte integral (3,5% grăsime)
0,5 lingurițe Esență de migdale 38 ml Dr. Oetker (1 g)

Crema:

60 g zahăr pudră
2 plicuri Întăritor de frișcă Dr. Oetker (16 g)
250 g brânză Mascarpone răcit (80% grăsime)
400 ml smântână pentru frișcă rece (30% grăsime)
50 g Fulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
5 picături Esență de migdale 38 ml Dr. Oetker

Glazura:

375 g unt
375 g zahăr pudră
75 g Cacao Dr. Oetker pudră

preparation

Mod de preparare

1

Pregătire decor

Pentru decorare, se încorporează întăritorul de frișcă în fondant și se adaugă pudră de cacao pentru a se obține o culoare bej. Se separă cca un sfert din cantitatea de fondat astfel colorată și se amestecă în continuare cu pudră de cacao pentru a obține o culoare maro închis. Fondantul bej se întinde prin rulare într-o foaie cu grosimea de cca 5 mm din care se decupează coarnele. Se înfige  câte o țepușă la baza fiecărui corn. Restul de fondant bej se întinde într-o foaie cu grosimea de 2 mm din care se decupează formele ca niște picături pentru interiorul urechilor. În continuare se întinde fondantul maro închis într-o foaie cu grosimea de 3 mm din care se decupează forme de picătură pentru exteriorul urechilor. Folosind puțină apă, se lipește interiorul urechilor pe exteriorul urechilor. Apoi se înfige câte o țepușă la baza urechilor și se înfășoară baza în jurul țepușii. Se așază formele din fondant astfel pregătite pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se minim 24 de ore  la temperatura camerei ca să se usuce.

2

Blatul

Pentru blat, se preîncălzește cuptorul (încălzire sus-jos: 180°C.) Se tapetează cu hârtie de copt baza celor două forme de copt. Se freacă spumă untul cu zahărul și cu sarea folosind mixerul cu paletele de batere. Apoi se încorporează unul câte unul ouăle. Într-un al doilea vas de mixare se amestecă făina cu amidonul Gustin, praful de copt și fulgii de nucă de cocos. Se încorporează în crema de unt, puțin câte puțin, alternativ amestecul de făină, laptele și aroma de migdale. Se bate cu mixerul până ce se obține o compoziție omogenă, legată. Compoziția se repartizează egal în cele două forme de copt și se coace circa 40 de minute. Apoi se scot formele din cuptor și se lasă să se răcească complet. Se scot blaturile din formele de copt, se îndepărtează hârtia de copt și fiecare blat se taie în două pe orizontală astfel încât se vor obține patru foi rotunde de blat.

Cuptor electric 180 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 40 Minute

3

Crema

Pentru cremă, se amestecă zahărul pudră cu întăritorul de frișcă. Se freacă spumă mascarpone cu mixerul cu paletele de batere. Se încorporează apoi treptat smântâna. Pe măsură ce amestecul începe să se îngroașe, se adaugă încet amestecul de zahăr cu întăritor de frișcă. Se continuă baterea până ce se obține o cremă tare. La sfârșit se încorporează fulgii de nucă de cocos și aroma de migdale.

4

Asamblarea

Se așază o foaie de blat pe un platou de tort și se acoperă cu un strat de cremă. Deasupra se așază a doua foaie de blat care se acoperă cu un nou strat de cremă. Se așază a treia foaie de blat și se acoperă cu un ultim strat de cremă. Deasupra se așază ultima  foaie de blat. Tortul se introduce în frigider ca să se răcească.

5

Glazura

Cât timp tortul se răcește, se prepară glazura. Se freacă spumă untul cu zahărul pudră folosind mixerul cu paletele de batere. Acest proces poate dura câteva minute bune, obținându-se o cremă albă. Se pun deoparte cam trei linguri cu vârf într-un bol. În restul de unt frecat se încorporează  pudra de cacao. Din amestecul obținut se pune departe cam o lingură. Se acoperă apoi întreg tortul cu glazura maro obținută, în așa fel încât să nu rămână nicio porțiune descoperită. Se introduce din nou în frigider.

6

Decorarea

Se colorează glazura maro (1 lingură) pusă ultima deoparte cu colorant negru și cu ajutorul unui poș se pictează ochii renului pe lateralul tortului. Din glazura albă pusă deoparte se colorează circa 1 lingură cu colorant roșu apoi folosind un poș se pictează cu această glazură roșie nasul renului. Se înfig apoi urechile și coarnele renului în tort. Restul de glazură albă se amestecă cu pudră de cacao pentru a obține o culoare bej. Cu un poș cu orificiu stelat se formează o grămăjoară de steluțe și puncte între urechile și coarnele renului  reprezentând coama acestuia și finalizând astfel capul renului. Presărați ornamente din zahăr și serviți.

Se poate adăuga brânză grasă dulce în glazură pentru un plus de aromă. Totuși, apa din brânză va duce la dezintegrarea fondantului în timp, astfel încât, în acest caz tortul trebuie consumat rapid.  Dacă nu aveți întăritor de frișcă, conținutul unui pachet de întăritor de frișcă poate fi înlocuit ca 1 linguriță de amidon. Untul din glazură și răcirea în frigider permit obținerea unor margini curate ale tortului.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu