Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Vafe cu sos de vișine și înghețată

Vafe de vanilie pufose, sos dulce-acrișor de vișine și înghețată răcoritoare

10 porții

grad de dificultate redus 50 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Vafe cu sos de vișine și înghețată

Aluatul pentru vafe:

Aparat de copt vafe
Cratiță
6 ouă
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 praf sare
1 plic Clătite pufoase cu gust de vanilie de la Dr. Oetker
80 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
100 ml lapte
100 g unt topit și răcit

Sosul de vișine:

350 g vișine
10 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker sau 1 lingură
10 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker

Înghețata de vanilie:

Mixer
250 ml lapte rece (de la frigider)
1 plic Praf de înghețată cu gust de vanilie Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Prepararea vafelor

Se amestecă ouăle cu zahărul vanilinat, sarea, FInesse și laptele.
Separat se amestecă mixul de Clătitie, praful de copt și amidonul, apoi le încorporăm în restul compoziției, amestecând până la omogenizare. La final adăugăm untul topit, iar aluatul obținut se va lăsa apoi la rece în frigider minim 30 de minute.


Aparatul de vafe se încălzește la temperatura maximă și se coc vafele.

2

Sosul decor de vișine

Se scot sâmburii vișinelor, se amestecă amidonul cu zahărul. Într-o cratiță se pun vișinele și amestecul de zahăr și amidon. Se pune pe foc, se amestecă continuu și se lasă să dea în clocot. Dacă sosul este prea gros puteți adăuga 1-2 linguri de apă. Se fierbe la foc mic până se îngroașă ușor.

3

Rețeta de înghețată

Este de preferat ca înghețata să se prepare cu o zi înainte sau cu minim 4 ore înainte de prepararea vafelor!


Laptele rece se toarnă într-un vas de mixare. Se adaugă praful de înghețată și se amestecă scurt, cu un mixer cu paletele de batere, la viteză mică. Apoi se bate 3 minute la viteza cea mai mare. Înghețata se transferă într-un recipient de congelare, se acoperă și se păstrează în congelator, cel puțin 4 ore la minim - 18 grade.

4

Decorarea

Se servesc calde, decorate cu sosul de vișine și înghețată de vanilie.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii