Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Rețeta: Bomboane vegane Dark

recipe-Bomboane vegane Dark

O rețetă delicioasă de post

aprox. 6 porții

grad de dificultate redus 20 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Bomboane vegane Dark

500 g curmale rehidratate
100 g migdale curățate de coajă și mărunțite
100 g semințe de floarea soarelui
100 g nuci
100 g Fulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
1 linguriță cuișoare
1 linguriță scorțișoară
3 lingurițe Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
12 ½ ml Esențe de vanilie 38 ml Dr. Oetker
aproximativ 150 g pudră de roșcove

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Se hidratează curmalele timp de 4 ore. Se pune apă la fiert, iar când dă în fiert se pun migdalele și se lasă cca. 3-5 minute. Se scot, se lasă puțin la răcit și se curăță de coajă.

2

Se strecoară curmalele, apoi se pun toate ingredientele în robotul de bucătărie cu lamă „S” (mai puțin pudra de roșcove și esențele) și se mixează până când se obține o pastă omogenă și destul de groasă. Se adaugă esențele și 4 linguri de pudră de roșcove. Se mai mixează pentru încă cca. 10 minute. Se formează biluțe și se rostogolesc prin pudră de roșcove.

*După aceeași rețetă se pot face și bomboane vegane White. Se urmează aceiași pași, înlocuindu-se esența de rom cu cea de vanilie, iar la final, în loc de pudră de roșcove, se rostogolesc prin fulgi de nucă de cocos. *Bomboanele pot fi ținute și la frigider. În felul acesta, se transformă într-un desert răcoritor și se păstrează pentru mai mult timp. Se pot servi alături de cafea sau ceai, iar vara alături de limonadă sau ceai cu gheață.

*Sugestie: Pentru a forma bomboane de aceeași dimensiune se poate folosi o linguriță dozatoare de ceai, ca cea din imagine.

Informații nutriționale pentru rețeta Bomboane vegane Dark

Per porție / bucată Per 100 g / ml
Valoare energetică 8kJ
2533kcal
1kJ
203kcal
Lipide 3.3g 0.3g
Carbohidrați 567g 45g
Proteine 43g 3.5g